Još jedan uspešan vikend je iza atletičara AK “Srem“.

Od strane Ozon
0 komentar

Nakon završetka Kupa Srbije u bacačkim disciplinama koji je započeo 9. aprila pa zbog nevremena odložen za 30. april „Sremci“ su u ekipnom poretku osvojili dva prva mesta, jedno drugo i jedno treće.


Najveća borba se vodila kod starijih pionira gde su bacači AK „Srem“ imali jednak broj bodova kao i AK „Sprint“ iz Badovinaca ali su odlučili bolji plasmani po disciplinama. Najistaknutiji pionir je bio Lazar Đaković sa dve medalje, srebrnom na bacanju koplja (600g – 39,91m) i bronzanom na bacanju kugle (4kg – 12,51m).

Debitant u disciplini bacanje kladiva (4kg) David Perković je prijatno iznenadio i osvojio srebro sa 32,87m.
Prve su bile i starije juniorke gde se najviše istakla Mila Miljković pobedivši u bacanju kladiva(4kg) sa 38,08m. Milana Simić je veoma dobro bacila koplje od 600g na dalinu od 37,08m i osvojila drugo mesto iako joj to nije primarna disciplina.
Stariji juniori su bili drugoplasirani ekipno a najistaknutiji je bio Siniša Drljača sa osvojenim trećim mestom u bacanju koplja (800g) sa 41,13m.
Starije pionirke su bile trećeplasirane u ekipnom poretku.
Treba pomenuti i one koji nisu osvojili medalju ali su učešćem došli do dragocenih bodova i tako pomogli ekipi da se domogne visokog plasmana: Teodora Samac, Iva Bežanović, Katarina Škorić, Teodora Čonić, Marko Vučenović, Iva Skakić, Marko Lukač, Luka Šajić, Filip Mitrović i Dimitrije Stanković.

Možda Vam se svidi i