Bronzana medalja za Lanu Novaković na državnom prvenstvo u judou

Od strane Ozon
0 komentar

Najmladji takmičari Judo kluba Sirmium, nakon vojvodjanskog prvenstva odakle su se kvalifikovali za državno prvenstvo, nastupili su u Beogradu na prvenstvu Srbije.Takmičari kluba Teodora Vukasović, Lana Novaković, Maša Živanović i Mladen Mackanić,  nakon osvajanja medalja sa pokrajinskog prvenstva uvrstili su se medju 16 najkvalitetnijih takmičara Srbije.U konkurenciji 65 klubova iz cele Srbije sa 232 takmičara, samo u jednoj uzrasnoj grupi stvarno se mora posedovati kvalitet da bi se osvojila medalja, svih četvoro su se dobro borili, medjutim na ovakvom nivou iskustvo nije bilo na njihovoj strani.Najviše iskustva ima Lana Novaković koja ima državnu medalju od prošle godine i od nje se i očekivalo da se popne na pobedničko postolje. Ona je osvojila bronzanu medalju u kategoriji do 48 kg i time potvrdila svoj kvalitet. Lana je imala četiri meča na prvenstvu, svi zajedno nisu trajali ni minut vremena. To govori koliki je ona žestok borac, pravi ,,fajter” medjutim pošto je još mlada treba da nauči da postoji i odbrana u meču a ne samo napad.

Foto: Judo klub Sirmium

U čevrtfinalnom meču je imala protivnicu sličnu njoj koja je preduhitrila i na opšte iznenadjenje Lanu bacila u prvim sekundama meča. U prvih sedam koji se boduju na rang listi Judo Saveza Srbije našla se i Teodora Vukasović sa dve pobede i dva poraza koja se odlično borila, i pokazala da ima odredjeni kvalitet.

Ako bude vredno trenirala i napredovala posebno u tehničkom smislu, što važi za sve ostale takmičare biče od njih nešto, ističu iz kluba.

Foto: Judo klub Sirmium

Možda Vam se svidi i