Za AK Srem 8 medalja!

Od strane Ozon
0 komentar

Na tri takmičenja ovog vikenda nastupili su atletičari AK “Srem” i osvojili ukupno 8 medalja medalja – četiri zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane.
Najpre je u subotu u Sremskoj Mitrovici održano prvenstvo Srbije za mlađe pionire na kom je najuspešnija bila Iva Bežanović osvojivši srebrnu medalju u disciplini bacanje vorteksa. Ona je oborila svoj lični rekord koji sad iznosi tačno 51,00m.Solidni su bili i Lena Božović (bacanje vorteksa 4. mesto) i Marko Lukač (peto mesto na 200m).
Potom je u nedelju, takođe u Mitrovici, održano vojvođansko prvenstvo za starije pionire na kom je Iva Bežanović opet nastupala ali ovog puta sa starijima i u disciplini bacanje koplja(400g). Ona je pobedila sa daljinom od 32,26m što je, takođe, njen novi lični rekord. U istoj disciplini ali za pionire, koplje (600g), takođe je pobedio Marko Vučenović dobacivši do 39,32m. Teodora Joksimović je u trci na 800m osvojila zlatnu medalju rezultatom 2:33,77 istrčavši celu trku na čelu i potvrdila da se vraća nakon povrede nožnog prsta. U skoku u dalj Teodora Čonić je osvojila bronzanu medalju sa 5,24m serijom solidnih skokova iznad 5m.
Na atletskom mitingu za mlađe juniore “Trofej Beograda” u organizaciji beogradskog atletskog saveza osvojene su tri medalje. Andrej Joksimović je pobedio u trci na 3000m sa 9:45,37 u solo trci. U bacanju koplja osvojene su dve bronze, kod devojaka (koplje 500g) Teodora Samac sa 38,64m i Siniša Drljača (koplje 700g) sa 41,40m.

Možda Vam se svidi i