U nedelju je u Sremskoj Mitrovici u organizaciji AK“Srem“ održan je miting Prolećni bacački miting.
Na takmičenju su ostvarena i tri nacionalna rekorda.
Led je probila članicaBeogradskog atletskog kluba (BAK) Mina Adžić koja je poboljšala svoj državni rekord u bacanju kladiva od 3kg za mlađe juniorke koji sada iznosi 51,39m.
Nedugo zatim član novosadske “Vojvodine” Jovan Stranić takođe poboljšava svoj državni rekord u bacanju kladiva od 5kg. Novi rekord iznosi fantastičnih 72,94m i jedan je od vodećih rezultata u bacanju kladiva za mlađe juniore u svetu.
A na samom kraju, u šestoj seriji poslednje discipline – šlag na tortu. Adriana Vilagoš obara državni rekord za starije juniorke (ona je još uvek mlađa juniorka) koji je 2009. godine bacila mitrovčanka Tatjana Jelača. Novi rekord sada iznosi 60,46m i samo potvrđuje koliki je potencijal ova devojka iz Malog Iđoša koja takmiči za Senćanski atletski klub.
Od atletičara AK “Srem” najuspešnija je Ana Dasović koja je kod seniorki pobedila u bacanju diska (39,10m) i bila treća u bacanju kladiva (36,26m). Teodora Samac je sjajno bacala koplje i osvojila drugo mesto u konkurenciji mlađih juniorki sa 43,48m, dok je Mila Miljković u istoj konkurenciji bacala kladivo i osvojila treće mesto sa 37,40m.Drljača Siniša osvojio je bronzu u bacanju koplja sa 42,55m.

Možda Vam se svidi i