U nedelju je u Sremskoj Mitrovici u organizaciji AK“Srem“ održan je miting Prolećni bacački miting.
Na takmičenju su ostvarena i tri nacionalna rekorda.
Led je probila članicaBeogradskog atletskog kluba (BAK) Mina Adžić koja je poboljšala svoj državni rekord u bacanju kladiva od 3kg za mlađe juniorke koji sada iznosi 51,39m.
Nedugo zatim član novosadske “Vojvodine” Jovan Stranić takođe poboljšava svoj državni rekord u bacanju kladiva od 5kg. Novi rekord iznosi fantastičnih 72,94m i jedan je od vodećih rezultata u bacanju kladiva za mlađe juniore u svetu.
A na samom kraju, u šestoj seriji poslednje discipline – šlag na tortu. Adriana Vilagoš obara državni rekord za starije juniorke (ona je još uvek mlađa juniorka) koji je 2009. godine bacila mitrovčanka Tatjana Jelača. Novi rekord sada iznosi 60,46m i samo potvrđuje koliki je potencijal ova devojka iz Malog Iđoša koja takmiči za Senćanski atletski klub.
Od atletičara AK “Srem” najuspešnija je Ana Dasović koja je kod seniorki pobedila u bacanju diska (39,10m) i bila treća u bacanju kladiva (36,26m). Teodora Samac je sjajno bacala koplje i osvojila drugo mesto u konkurenciji mlađih juniorki sa 43,48m, dok je Mila Miljković u istoj konkurenciji bacala kladivo i osvojila treće mesto sa 37,40m.Drljača Siniša osvojio je bronzu u bacanju koplja sa 42,55m.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik