Kipar: AK Srem pomogao u pobedi za Srbiju!

Od strane Ozon
0 komentar

Atletska reprezentacija Srbije uspela je da opravda očekivanja i izađe iz treće lige takmičenja. Ovog vikenda održano je jedino ekipno takmičenje u atletici, Evropsko timsko prvenstvo, u kojem se sabiraju bodovi svih takmičara. Pošto je učestvovalo 16 ekipa bodovi se raspoređuju po plasmanu 16-15-14-13-12-11…
Nakon prvog dana takmičenja i 21 discipline, naša zemlja vodila je sa 300 bodova. Tokom drugog dana vodila se neizvesna borba sa reprezentacijom Kipra, ali su naši atletičari bili dominantiji i ostali najbolji do samog kraja. Srbija je uspela da sakupi 558 bodova, Kipar je ostao na drugom mestu sa 525 bodova, a treća je bila reprezentacija Moldavije sa 465 bodova.
Prve tri reprezentacije obezbedile su plasman u drugu ligu prvenstva, a naredno takmičenje održaće se ponovo za dve godine. Tada ćemo imati novu priliku, a to je ulazak u prvu ligu takmičenja.
Za atletsku reprezentaciju Srbije nastupilo je četvoro atletičara iz AK “Srem” koji su značajno pomogli plasmanu naše reprezentacije u viši rang.
Prvog dana je nastupio Vojislav Gvero u disciplini bacanje kladiva (7,26kg) i osvojio treće mesto rezultatom 62,60m što je bilo dovoljno za 14 bodova. Zatim je Slavko Stević skakao u vis i preskočivši 2,08m osvojio novih 14 bodova za Srbiju i treće mesto. Predveče Marija Vučenović pobeđuje u disciplini bacanje koplja (600g) rezultatom 57,13m i osvaja maksimalnih 16 bodova.
Drugog dana takmičenja nastupio je Vedran Samac u bacanju koplja (800g) koji je bio izuzetno raspoložen što je rezultiralo novim ličnim rekordom od 81,35m i drugom pozicijom što je donelo dodatnih 15 poena Srbiji.
Najbitiniji cilj je postignut, atmosfera u reprezentaciji je po rečima naših atletičara bila izvanredna i ovaj uspeh Srbije je ohrabrenje pred nastup naših sportista na Balkanijadi u Smederevu sledećeg vikenda. Sremci će svakako dati sve od sebe da nadmaše do sada postignuto.

Izvor: SAS i AK “Srem”

You may also like