KADETKINJAMA SRBIJE 2. MESTO U ŠPANIJI

Od strane Ozon
0 komentar


Ženska kadetska reprezentacija Srbije – igračice ne starije od 16 godina – FIBA Čelendžer u San Fernandu završila je na 2. mestu pošto je u poslednjem kolu turnira pobedila Hrvatsku – 79:59 (24:11, 17:16, 20:19, 18:13).

Foto Facebook ŽKK Srem

Tako je tim koji vodi naša nekadašnja reprezentativka Biljana Stanković takmičenje na turniru u Španiji završio samo sa jednim porazom. I to od selekcije domaćina, izuzetno fizički dominantnije, koja je i pre početka turnira važila za prvog favorita za osvajanje prvog mesta, koje je značilo i odlazak na Svetsko prvenstvo igračica do 17 godina, sledećeg leta u Mađarskoj.

Srbija: Dokić Milica 30p, Milanović Ana 13p, Avlijaš Marija 12p, Jevtović Jovana 10p, Vesić Jana 9p, Popović Jovana 3p, Janković Jelena 2p, Aranđelović Minja, Dacić Tara, Čolić Anđela, Knežević Katarina, Lazarević Jelena.

Foto Facebook ŽKK Srem

Istovremeno, bio je to i dobar kraj veoma uspešnog leta kada su ženske selekcije Srbije u pitanju. Sve je počelo na najbolji mogući način – zlatom seniorki na Evropskom prvenstvu u Valensiji. Naše najbolje košarkašice su zatim i plasmanom u polufinale Olimpijskih igara, pokazale da pripadaju svetskom vrhu.

Možda Vam se svidi i