I za kraj godine POBEDA odbojkašica Srema!

Od strane Ozon
0 komentar

Veličanstvena pobeda odbojkašica Srema u Zrenjaninu. Verovatno najbolja utakmica koju se Sremice odigrale ove sezone. Domaći tim je bio pregažen već na samom početku meča. Srem je dominirao u svim elementima igre prijemu, bloku, servisu i napadu. Naročito su se istakle Dunja Grabić i Ana Mihajlović, a na sredini Isidora Berbatović.

Sremice su u prva dva seta bile ubedljive (17:25, 16:25), dok se u trećem setu vodila velika borba. Domaće odbojkašice su propustile odličnu priliku da osvoje treći period igre i eventualno naprave prekret. U jednom trenutku igračice Kleka su vodile sa devet poena razlike, 18:9. Tada dolazi do velikog preokreta. Dva puta sa srednje pozicije prolazi blokerka Jeković a potom je Mihajlović bila četiri puta uspešna sa pozicije primača prednje linije. Srem izjednačuje na 25:25. Potom su bile uspešne Mihajlović i dva puta Berbatović za konačnu pobedu. Sremice su ovaj set dobile sa 27:29 i na kraju pobedile sa 3:0.

Ispunjen je osnovni zadatak koji je postavljen pred mladi Sremov tim, opstanak u ligi. U narednim mečevima ovaj tim će pokazati da li može i više. Srem trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli Super lige Srbije sa 13 bodova. Ovo je ujedno bila i poslednja superligaška utakmica u 2021. godini. Prvenstvo se nastavlja 28. januara, kada GŽOK Srem dočekuje ekipu beogradske Crvene zvezde.

ŽOK Klek – GŽOK Srem 0:3 (17:25, 16:25, 27:29)

Kristalna dvorana – Zrenjanin (Gledalaca: 200); sudije: Simić Stanislava – Đerfi Biljana

ŽOK KLEK: Jelena Vujković (libero), Iva Lazić, Emilija Mihajlović, Mina Vučković, Marija Nenadović, Milica Vidačić, Jana Pavlović, Tamara Blagojević, Tamara Kisić, Anđela Stojković, Anastasija Božić. Trener: Danijela Kijac Vulović.

GŽOK SREM: Mihajlović Ana, Stanojević, Grabić, Tadić (libero), Gaćeša, Egić, Lukić Katarina, Jeković, Danilović, Dragović, Antić, Berbatović, trenerkinja Mirjana Musulin, pom. trener Kapric Nikola i Čutović Katarina.

Možda Vam se svidi i