Verovao sam u sebe

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Dušan Klincov iz Zasavice II okitio se zlatnom medaljom na nedavno održanom Pojedinačnom prvenstvu Vojvodine u boksu za sve uzrasne kategorije.

Takmičenje je održano krajem marta u sportskoj hali u Šidu, a u organizaciji Bokserskog kluba “Pikaso”.

Na takmičenju je učestvovalo 27 vojvođanskih klubova, među kojima i Bokserski klub “Srem” iz Sremske Mitrovice čiji je Dušan dugogodišnji član. On je osvojio zlatnu medalju jednoglasnom odlukom sudija u finalnoj borbi u kojoj je bio bolji od predstavnika Bokserskog kluba “Spartak” iz Subotice. Dvadesetčetvorogodišnji Klincov takmičio se u teškoj kategoriji (do 91 kilogram).

“Napravio sam jednu dužu pauzu u boksu, odnosno čak četiri godine sam bio van ringa. Međutim, pre nekog vremena sam odlučio ponovo da se aktiviram i da krenem da treniram. Drago mi je što sam pokazao i dokazao na takmičenju u Šidu da je moguće vratiti se posle tako dugog perioda, ne samo vratiti se sportu, nego ponovo biti uspešan”, priča Klincov.

On kaže da se u na Prvenstvu Vojvodine osećao sjajno, da je takmičenje jako dobro organizovano od samog početka do kraja. Protivnici su, kako priznaje, takođe bili izuzetni.

“Otišao sam u Šid po medalju, jednostavno sam verovao u sebe i u to da mogu ostvariti zapažen uspeh. Nisam pogrešio i zaista sam zadovoljan. Da je bilo lako nije, moji protivnici su dobro utrenirani momci, ozbiljni i jaki, ali bio sam bolji”, priča Klincov.

On napominje da svakako postignut uspeh ne bi bio moguć da nije trenera Željka Drobnjaka i njegovog pomoćnika Nedžada Alimanovića.

Tokom dva dana koliko je takmičenjje trajalo održano je ukupno 76 mečeva, a pored Dušana za klub iz Mitrovice medalje i to bronzane su osvojili još i Milorad Marjanović u kategoriji seniora do 64 kilograma (poluvelter) i Alen Alimanović u kategoriji omladinaca do 75 kilograma (srednja).

Naredno takmičenje za koje se priprema Dušan jeste Prvenstvo Srbije koje će biti održano u drugoj polovini maja meseca u Prijepolju.

“Baš kao što sam otišao na Prvenstvo Vojvodine sa ciljem da osvojim odličje i to najsjajnije, tako planiram da otputujem i za Prijepole. Verujem da ću biti potpuno spreman za to takmičenje i da ću ponoviti uspeh iz Šida”, rekao je Klincov.

Možda Vam se svidi i