„Podrinje“ završilo debitantsku sezonu u VFL Jug na četvrtom mestu

Od strane Ozon
0 komentar

 Fudbalski klub“Podrinje” iz Mačvanske Mitrovice je sezonu 2018/19 u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi Jug završilo na četvrtom mestu. S obzirom da je klub bio novajlija u ligi ovaj položaj na tabeli može da se posmatra kao uspeh.

Tokom cele sezone “Podrinje” je pretilo vodećim ekipama na tabeli i postojale su realne šanse da se klub plasira i u baraž za popunu Srpske lige Vojvodina.

“Četvrto mesto u prvoj sezoni jeste svojevrstan uspeh, mada iskreno mislim da smo mogli i bolje. Malo je falilo da se plasiramo u baraž, ali nismo u tome i uspeli. Naravno ne tražimo izgovore i neki alibi, ali na rezultate utakmica pred kraj prvenstva uticale su i neke čudne sudijske odluke”, kaže Milan Jevtić, sekretar “Podrinja”.

Da ima kvalitetnu ekipu klub iz Male Mitrovice je argumentovao u Kup takmičenju gde je sa ekipama iz vrha tabele Srpske lige Vojvodina, odnosno Fudbalskim klubom “Radnički” iz Zrenjanina, zatim “Omladincem” iz Novih Banovaca i “Bratstvom” iz Prigrevice igralo veoma dobro, ali je nedostatkom sportske sreće poražen u samom finalu Kupa upravo od pomenutog “Bratstva”.

U finalnoj utakmici koja je odigrana u Staroj Pazovi gde se okupio veliki broj navijača ljubitelja oba kluba “Podrinje” je nakon rezultata od 2:2 u regularanom toku utakmice i posle izvođenja jedanesteraca ipak pretrpelo poraz.

“Fudbalski klub“Podrinje” je drugu godinu za redom igrao u finalu Kupa, tako da je po rečima starijih navijača, bivšihfunkcionera kluba napravio najveći uspeh u svojo istoriji. Naravno, ostaje žal za propuštenom šansom, jer bili smo tako blizu trofeja”, kaže Jevtić.

On se kratko osvrće i na proteklu sezon umlađih selekcija koje su takođe ostvarile zapažene uspehe, pa su tako kadeti treći u Drugoj kvalitenoj ligi Vojvodine sa realnim šansama da se iduće sezone plasiraju u viši rang takmičenja, odnosno u Prvu ligu.

Pioniri su četvrti u Područnoj ligi Srem, a petlići trenutno zauzimaju drugo mesto u Gradskoj ligi petlića gde se zona još nije završena.

“Ovom prilikom bih pozdravio rad Fudbalskog saveza grada Sremska Mitrovica i organizaciju same lige, jer se svake subote na terenu “Branislav Ivanović” okupi veliki broj dečaka iz grada i okoline”, reči su sekretara.

“Podrinje” je spustilo zavesu na proteklu sezonu, igrači su na odmoru, a od iduće sezone klub će organizovati i selekciju omladinaca koji bi trebalo da igraju Kvalitetnu omladinsku ligu Vojvodine, što bi trenutno bila novina.

“Ispunili su se uslovi i za takmičenje omladinaca tako da ovim potezom zatvaramo sistem što se tiče rada sa mlađim selekcijama. Inače, kao i do sada i naredne sezone pokušaćemo da igramo što bolji fudbal, da sve selekcije ostvare visoke pozicije u ligama, a prvenstveno da se prvi tim plasira u Srpsku ligu”, završava Jevtć.

You may also like