„Podrinje“ jesenji prvak Vojvođanske lige – jug

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Fudbalski klub “Podrinje” iz Mačvanske Mitrovice jesenji deo sezone 2019/20 završio je na prvom mestu na tabeli Vojvođanske lige Jug.

U ovu sezonu “Podrinje” je ušlo osetno pojačano, pa se tako već u prvim kolima videlo da klub iz Male Mitrovice ima veoma dobar tim, po mnogima i najbolji u Vojvođanskoj ligi. Mačvani su pokazali da je to i zaista tako osvajanjem titule jesenjeg prvaka. Ipak, prema rečima sekretara kluba Milana Jevtića, ostaje žal za nekim olako izgubljenim bodovima. Kako kaže, prvo mesto na tabeli jeste zasluženo, ali moglo je biti i ubedljivije.

Igrači su trenutno na odmoru, dok agilna uprava na čelu sa sportskim direktorom Radovanović Nikolom, šefom stručnog štaba Milošević Željkom i saradnicima Кrstić Nikolom i Čavka Miroslavom, nakon analize proteklog dela prvenstva pravi plan za prolećni deo, kako bi tim što spremnije dočekao nastavak nadmetanja u Vojvođanskoj ligi. U opticaju su i neka pojačanja.

Kada govorimo o “Podrinju” i dobrim rezultatima seniorskog tima, ne bi trebalo, ističe Jevtić, zanemariti ni rezultate ostalih kategorija koje u okviru njega funkcionišu, a to su kategorije omladinaca, kadeta, starijih i mlađih pionira, kao i petlića.

Rezultati u ovim kategorijama samo govore u prilog tome koliko je “Podrinje” poslednjih godina izrastao  u ozbiljan i organizovan klub.

Omladinci, inače nova organizovana selekcija kluba, u veoma kvalitenom takmičenju Omladinske lige Vojvodina zauzima šesto mesto sa realnim izgledima ulaska u razigravanje u “plej of” za ulazak u prvu Omladinsku ligu Srbije.

“S obzirom na to da je ovo prva godina rada omladinske kategorije koju vodi trener Mitrović Budimir za sada postignut plasman je veoma dobar”, kaže Jevtić.

Pararelno sa omladincima i selekcija kadeta u istom takmičenju sa trenerom Vuković Bojanom pokazala je još bolji rezultat i plasirala se na deobu četvrtog i petog mesta, mesta koji direktno vodi u “plej of” razigravanje.

“Možda ću sada zvučati preambiciozno, ali sa još boljom organizacijom i planom za narednu sezonu pokušaćemo da se plasiramo prvo u “plej of” a zatim, zašto da ne i u Prvu ligu Srbije”, nastavlja sekretar.

Stariji pioniri sa trenerom Đonlić Daliborom osvojili su ubedljivo prvo mesto u Pionirskoj ligi PFS, bez izgubljene utakmice i sa maksimum osvojenih bodova.

Mlađi poiniri na čelu sa trenerom Ordagić Sinišom u Gradskoj ligi osvojili su drugo mesto, učestvovali su na turnirima u Šidu, Кragujevcu, Dublju, kao i na Međunarodnom memorijalnom turniru ,,Dragan Mance” u Beogradu.

Najmlađa kategorija kluba – petlići trenutno učestvuje u Mini Maksi ligi u Šapcu, a po rečima trenera Vidačković Save, mlađani fudbaleri trenutno pružaju igre dostojne renomeu kluba.

“Kod mlađih kategorija nije nam prioritet što bolji plasman u ligi u kojoj se takmiče, za nas u klubu je najbitnije da dece iz dana u dan u klubu bude sve više i mogu da se pohvalim i našom školicom fudbala koja sada ima 63 člana. U današnje vreme kada je generelno dece sve manje i kada interesovanje za sport opada, mora se priznati velika je brojka”, ističe Jevtić.

On kaže da posmatrajući sve postignute rezultate u 2019. godini “Podrinje” pokazuje da izrasta u veliki i dobro organizovan klub u svakom pogledu.

“Želeo bih da čestitam sportskom direktoru kluba, svim trenerima i fudbalerima na ostvarenom uspehu  u proteklom periodu, i poželeo bih im da u narednoj godini pokažu još bolje rezultate, prostora za napredovanje ima, jer svojim radom, agilnošću i svim ostalim vrlinama koje su do sada pokazali to i zaslužuju. U narednih 30 dana potrebno je da se još bolje organizujemo, da vidimo na koji način ćemo ispraviti neke dosadašnje propuste i ostvariti svoje ambicije, jer plan kako do titule se kuje na pauzi prvenstva, a na proleće se samo isti sprovodi u delo”, završava Jevtić.

You may also like