Održan prolećni kros „Pinkijeve“ škole

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na keju kod Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici danas je održan prolećni kros Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“.

Na krosu su učestvovala učenici od prvog do osmog razreda škole, a baš kao i prošle i ove godine pridružila su im se deca iz Predškolske ustanove „Pčelica“.

Ispred Gradske uprave krosu je prisustvovao zamenik načelnika Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Zoran Miščević.

„Ovo je značajna manifestacija kako za Osnovnu školu „Boško Palkovljević Pinki“, tako i za lokalnu samoupravu grada grada Sremska Mitrovica, jer se kod dece na ovaj način razvija sportski duh i osećaj za “ferplej”. Neki od današnjih učesnika krosa će, verujem u to, u budućnosti predstavljati uspešno grad Sremsku Mitrovicu kako u atletici, koja je bazni sport, tako i u nekim drugim sportovima”, rekao je Miščević.

Prema njegovim rečima ovakve i slične manifestacije doprinose stvaranju zdravih navika kod dece i generalno razvijanju jednog zdravijeg načina života.

Miščević je dodao da će Grad Sremska Mitrovica i u budućnosti nastaviti da podržava kros “Pinkijeve” škole, kao i sve druge sportske manifestacije koje ova, ali i druge škola budu organizovale.

Prema rečima Igora Došena, direktora „Pinkijeve“ škole ovaj kros ima istoriju dugu nekoliko decenija.

„Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki“ tradicionalno organizuje prolećni školski kros ovde na reci Savi, na našem keju. Kros će okupiti oko 500 učenika i stotinak predškolaca. Zahvaljujem se svim ljudima dobre volje ovog grada koji su učestvovali u organizaciji krosa i koji su prepoznali značaj sportskih aktivnosti, odnosno fizičke aktivnosti na integralni razvoj svakog deteta“ rekao je Došen.

Možda Vam se svidi i