Mitrovčanka Tanja Burmazović zablistala u Ligi šampiona

Od strane Ozon
0 komentar

Nant – Francuska. 19. novembar.  Liga šampiona u odbojci – žene. VC „Nantes“ /Francuska/ – CSN „Volei Alba Blaj“ /Rumunija/. Rezultat 3:1 (25:19 – 20:25 – 25:12 – 25:16). Zahuktala se ženska  odbojkaška Liga Šampiona.

Proteklog vikenda sastale su se dve sjajne ekipe, prvaci svojih zemalja u prošlom prvenstvu. U ekipi domaćina, francuskom Nantu igrala je Mitrovčanka Tanja Burmazović – najbolji libero prošlogodišnje Francuske Prve lige, a sa druge strane Rumunska ekipa CSN Volei Alba Blaj u kojoj igraju odbojkašice iz Holandije, Azerbejdžana, Rumunije, Austrije, Turske kao i Srpkinje – Nađa Ninković, Maja Aleksić, Blanka Buša, Sanja Bursać, Aleksandra Ćirović i Silvija Popović.

Pobedila je ekipa Francuske uz fantastičnu igru Mitrovčanke Tanje Burmazović. Tanja je svoje prve odbojkaške korake napravila u hali „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici. Bila je kapiten ekipe „Srem“ u onim najsjajnijim godinama kada je ekipa igrala u Super ligi Jugoslavije 2000. – 2003. godine. Tanja je bila kapiten ekipe „Srema“ i kada su se takmičili u Kupu CEVA što je predstavljalo i prvi zvanični izlazak jednog mitrovačkog kluba na međunarodnu scenu u kolektivnim sportovima. Mitrovica je bila 2002. godine domaćin turnira CEVA na kom su pored ekipe „Srema“ učestvovale i španska „Kaha de Avila“, portugalska „AVC Akademika“ i „RATB Petrom“ iz Rumunije. Na tom turniru zablistala je Tanja Burmazović i to joj je bila odskočna daska za sjajnu internacionalnu karijeru na kojoj je i danas jedna od najboljih odbojkašica sveta.

U sledećem meču ženske odbojkaške Lige šampiona, francuski „Nant“ gostuje mađarskom šampionu „Vašašu“.

You may also like