Dosta promena preko zime za FK „Budućnost“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Fudbalski klub “Budućnost” iz Salaša Noćajskog završio je jesenji deo prvenstva Sremske fudbalske lige na 6. mestu sa osvojenih 25 bodova što je i bio cilj na početku sezone. Utisak je da se moglo još do kog boda, ali ni postignut rezultat, prema rećma predsednika kluba Marka Simića, nije zanemarljiv.

Ostvareno je 8 pobeda, pretrpljeno 6 poraza, dok je jedna utakmica završena sa nerešenim rezultatom. “Budućnost” se pokazala se kao izuzetno efikasna ekipa, pa su tako Salaščani postigli 42 gola u 15 prvenstvenih utakmica, što napad tima čini najefikasnijim u ligi.

“Zimsku pauzu proveli smo radno, tim je pretrpeo izvesne promene. Napustili su nas naša četiri standardna igrača i to Dobo (prešao u ravnjanski FK “Zeka Buljubaša”), zatim Zeljković (prešao u FK “Sloga” Voganj), Đukić (preša u FK “1.maj” Ruma) i Kljajić (prešao u FK “Napredak” Popinci).Takođe klub su napustila i nekolicina igrača koja su imala manje minutaže i koji nisu bili u prvom planu tokom jesenjeg dela sezona, radi se o golmanu Čupiću (prešao u FK “Radnički” Sremska Mitrovica), Simeunović V, i D. Todorović (prešli u FK “Zeka Buljubaša” Ravnje ), Sremac (prešao u FK “Napredak” Popinci), Todorović N. (prešao u FK “Borac” Radenković)”, priča predsednik Simić.

U klub su pristigli povratnici Stanić i Đorđić (došli iz FK “Borac” Radenković) , atim Roksa (iz FK “Sloga” Erdevik) Oparusic (Lsk),Vladisavljevic (Mitros) Bojanic (Planinac ) Parmakovic (Nocaj) Vuković (Fruskogorac)
Seniorima je priključeno i par talentovanih kadeta, koji su bili jesenji prvaci Kadetske lige područnog saveza Sremske Mitrovice.

“Planova i ciljeva za 2019. godinu ima jako puno neki se tiču direktno tima i igre, a neki infrastrukture. Za početak, zahvaljujući našim prvim komsijama Fudbalskom klubu “Podrinje” iz Mačvanske Mitrovice i prijateljskom saradnjom sa njima imamo u planu postavljanje reflektora na našem terenu, što će nama kao amaterskom klubu biti od velikog značaja, jer će naši igrači kako u zimskom tako i u letnjem periodu u večernjim satima posle poslovnih obaveza moći da odrade trening, što do sada bisu bili u mogućnosti”, objašnjava Simić.

Prema njegovim rečima u planu je i adaptacija lokal na samom igralištu.

“U prolećnom delu prvenstva cilj nam je da ostvarimo što bolji plasman, nismo opterećeni vrhom tabele, ali imamo dobar tim i svakom ko bude igrao sa nama neće biti lako, borićemo se za svaki bod”, završio je Simić.

Možda Vam se svidi i