17 medalja za karatiste „Srema“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Karate klub „Srem“ prošlog vikenda iza sebe imao je dva velika takmičenja. Naime,  u subotu, 11. maja je održan Kup Srbije za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore,  a u nedelju, 12. maja Međunarodni Dunav Kup- Novi Sad Open.

Domaćin oba dana je bio grad Beočin, a organizator Karate Federacija Srbije i Karate Savez Vojvodine.

Prvog dana takmičenja za karate klub „Srem“ nastupili su Pašić Vladimir u katama i borbama u kategoriji mlađi seniori, zatim u katama za kadetkinje Mia Teševkić i Nikolina Grubiša. Nikolina Grubiša je osvojila srebrnu medalju u katama na ovom Kupu Srbije.

Drugog dana takmičenja, tačnije na Dunav Kupu na kom je učešće uzelo 100 klubova i preko 600 takmičara iz zemlje i inostranstva karatisti Ive Vinković brojčano u punom sastavu osvojili su pehar za najmasovniji klub ovog Kupa, a takođe i po broju medalja zauzeli sam vrh.

Osvojili su ukupno 17 medalja, od toga 7 zlatnih, 6 srebrnih i 4 bronzane.

Zlatne medalje su osvojili Anđela Perović 2x, Miona Murić, Mateja Vidović, Jovana Radovanović, Helena Malbašić, Una Breban.

Srebro je pripalo Biljani Dragojlović u borbama, Jovanu Matarugi, Jovani Žegarac, Andrei Aničič, Mioni Murić, Sari Starčević.

Bronzanu medalju su osvojili Jana Bjelić, Nina Dragojlović, Sara Starčević, Milošević Elena.

Krajem maja poziv reprezentacije za Balkansko Prvenstvo koje se održava u Banja Luci dobilo je i pet takmičarki iz „Srema“ i to Miona Murić, Andđela Perović, Biljana Dragojlović, Sara Starčević i Elena Milošević. Prema rečima njihovog trenera Ive Vinković očekuju ih završne klupske pripreme kako bih ostvarile što bolji plasman na Balkanskom šampionatu i odbranile prošlogodišnje zlato.

Možda Vam se svidi i