ŽKK „Srem“ poražen u Zrenjaninu od „Proletera“ sa 3 razlike

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U 6. kolu Kvalitetne lige za pionirke, ŽKK „Srem“ je večeras na gostovanju u Zrenjaninu izgubio od ekipe ŽKK „Proleter 023“ rezultatom 54:51 (15:16, 13:8, 10:16, 16:11).

Od samog starta utakmice vođena je velika borba za svaku loptu. Prva četvrtina pripala je gošćama sa poenom razlike. Zrenjaninke su zaigrale bolje u drugoj četvtini i uspele da preokrenu rezultat i odu na odmor sa 4 poena prednosti. U drugom poluvremenu usledio je pravi rat na terenu za svaku loptu. Košarkašice „Srema“ su odlično odigrale treću četvrtinu i došle u vođstvo od 2 razlike. U poslednjoj četvrtini „Srem“ je odigrao nešto lošije i na kraju nesrećno izgubio sa 3 poena razlike.

Trener „Srema“ Nikola Milošević nije imao na raspolaganju Anastasiju Nićiforović koja je na početku poslednje četvrtine dobila petu ličnu grešku i Ikoniju Borić koja zbog povrede nije mogla da nastavi meč. Jelena Janković borila se kao lav pod obručima i to uglavnom sa po 3 igračice na leđima i nije imala sreće u završnicama. „Srem“ je generalno bio bolja ekipa, ali su igračice „Proletera“ u velikom broju svojih napada imale čak po 3 i više skokova i novih napada što je i presudilo za pobedu. Ostaje velika žal za pobedom, ali nastavlja se borba „Srema“ za jedno od prva tri mesta koja vode na završnicu prvenstva Srbije.

Najefikasnije u ekipi „Srema“ bile su Ana Simić sa 17 poena i Vladislava Radaković sa 16 poena, dok je u ekipi „Proletera“ bila Nestorov D. sa 22 poena.

ŽKK „SREM“: Divljak Milica 2p, Simić Ana 17p, Balanac Nikolina, Kostić Svetlana 2p, Pavlović Ivana, Radaković Vladislava 16p, Borić Ikonija 3p, Rosić Milica, Nićiforović Anastasija 2p, Tanasić Sara, Janković Jelena 9p, Okanović Jelena.

U sledećem kolu ŽKK „Srem“ dočekuje u Sremskoj Mitrovici ekipu ŽKK „Titel“.

You may also like