Završena sezona u Severnoj Mačvi

FK „Budućnost“ iz Salaša Noćajskog

Protekla sezona bila je izuzetno turbulentna za Fudbalski klub “Budućnost” iz Salaša Noćajskog. Sezona puna uspona i padova, ali na kraju Salaščani su uspeli da sačuvaju status sremskoligaša.

U jesenji deo “Budućnost” je ušla sa potpuno novim timom, ekipu su napustili igrači koji su bili nosioci igre proteklih godina, a došli fudbaleri koji su imali slabiju minutažu u svojim klubovima. Sinišu Boškovića na mestu predsednika kluba zamenio je Dane Stanić, a trenera Aleksandra Sokolovića Mita Ninković koji je ostao do kraja sezone.

Prvi tim „Budućnosti“

Klub je iako u teškim finansijskim problemima i sa oslabljenim igračkim kadrom uspeo da osvoji 13 bodova tom delu sezone i da se nađe na istom tom mestu sa utakmicom manje. Pauza je bila preko potrebna Salaščanima kako bi sabrali sve kockikce i dobro razmislili šta im je dalje činiti.

Cilj je bio jedan, na trenutke ostvarljiv, a na trentke dalek – opstati u Sremskoj ligi. Bez nekih promena dalje se nije moglo, prognoze nisu bile dobre i to je podstaklo upravu da reaguje. Na skupštini je izabran novi predsednik kluba na čije čelo je postavljen mladi Marko Simić, a sam tim je pojačan sa pet igrača.

“Biće da je tih pet igrača imalo presudnu ulogu za nas, i da su ti fudbaleri bili upravo ono što nam je falilo u jesenjem delu sezone”, kaže Simić.
Rezulati su odmah došli, prolećni deo sezone bio je znatno bolji, poboljšala se igra na terenu, a i finansijske poteškoće su savladane. Ekipa se stabilizovala i ostvarene su neke značajne pobede.

“Boljitak je bio više nego primetan, zavladala je i malo drugačija atmosfera među igračima, sve jasnije smo videli cilj i išli ka njemu”, priča mladi predsednik.

Fudbalski klub “Budućnost” je sezonu 2017/18 završio na 10. mestu na tabeli sa ukupno 37 bodova, izbegnuto je ispadanje i igranje baraža, što je bila misaona imenica na početku sezone.

“Tokom leta nastojaćemo da se što bolje fizički pripremimo za sezonu koja nas čeka. Klub će u prelaznom roku napustiti par igrača koji su imali malu ili uopšte nisu imali minutažu. Što se tiče pojačanja cilj nam je da vratimo naše igrače iz sela koji su bili oslonac tima proteklih godina kada je klub igrao i četvrtu ligu”, objašnjava Simić.

Kao i prošle sezone i ove je cilj opstanak u ligi. Do njega će biti nešto teže doći, jer će Sremska liga brojati 14 umesto 16 klubova.

“Potrudićemo se da se lepo pripremimo, pojačamo i da predstavljamo jaku i moćnu ekipu”, poručuje Simić.

FK „Noćaj“ iz Noćaja

Protekla sezona završena je zadovoljavajuće kako za igrače, tako i za trenere i upravu Fudbalskog kluba „Noćaj“ iz istoimenog sela.

Pregršt mladih igrača je tokom sezone 2017/2018 prešlo iz ekpe podmlatka u prvi tim, čak više od pola, odnosno sedam igrača je steklo to pravo i oni su, prema rečima predsednika kluba Nebojše Ognjenovića, praktično bili nosioci igre.

„Završli smo na sredini tabele Gradske fudbalske lige Sremska Mitrovca, takozvani drugi razred je u pitanju. Bilo nam je važno jeste da opstanemo u tom rangu takmičenja, a već naredne sezone imaćemo malo drugačiji cilj”, kaže predsednik kluba Nebojša Ognjenović.

On objašnjava da će se od jeseni u pomenutoj ligi takmičiti deset timova od kojih je nekoliko stiglo nakon ispadanja iz višeg ranga, odnosno iz Sremske lige.

Omladinci FK „Noćaj“

“Očekujem da će sezona 2018/2019 biti teža, ali i interesantnija i zanimljivija, biće tu dobrih duela, tako da se moramo malo pojačati i biti spremni za ozbiljne protivnike”, priča Ognjenović.

Prema njegovim rečima uprava kluba ima u planu da tim pojača sa nekoliko iskusnih igrača, koji bi uz mlađi deo tima pokušali da osvoje i sam vrh tabele.

„Sloga“ Zasavica

Za Fudbalski klub „Sloga“ koji okuplja mahom igrače iz obe Zasavice, prema rečima trenera Bratislava Brate Pavlovića, nije bila preterano uspešna.

Zasavčani su sezonu 2017/18 završili na trećem mestu prvog razreda Opštinske lige Sremska Mitrovica. Na istoj poziciji završen je i jesenji deo, tako da po tom pitanju nje bilo oscilacija.

Treće mesto, kaže Brata, nije zadovoljavajuće, ali se bolje od toga nije moglo.

“Tokom čitave sezone mučili smo muku sa igračkim kadrom, često smo na takmice išli bez nekih standardnih igrača. Tim je generalno bio slabo uigran, ni na jednoj utakmici “Sloga” nije nastpila u istom sastav, tako je teško očekivati neku dobru igru”, iskren je Brata.

Prostorije FK „Sloga“

On dodaje da je problema bilo i sa treninzima, da igrači nisu bili redovni ni na njima i da je sve to svakako uticalo na krajnju poziciju na tabeli.
O planovima za narednu sezonu Brata nije želeo da priča, jer kako kaže nije siguran da će u narednom period ostati na istoj funkciji.

FK „Borac“ Radenković

Za Fudbalski klub „Borac“ iz Radenkovića i to što se dalje takmiči je uspeh sam po sebi. Ovo je klub sa dugom istorijom, ali njegova budućnost nije sjajna.

Bili su Radenkovci ove sezone izuzetno loši, samo dva boda osvojena i ubedljivo poslednje mesto na tabeli Gradske fudbalske lige Sremska Mitrovica govore dovoljno u prilog u koliko lošoj i nezavidnoj situaciji se nalazi ovaj klub.

Zapušten teren FK „Borac“

Fudbal se u Radenkoviću igra odavno, to je sport koji je uvek okupljao momke iz sela, tako je i sada, igra se isključivo iz ljubavi, ali bez ambicija, jer za tako nešto potrebno je puno, dobri uslov za treninge, igrači, mlađe kategorije, novčana sredstva. Sa svim tim Radenković muči muku, pokušavajući da bar, ako ništa drugo klub održi u životu.

„Borac“ igra mahom sa domaćim igračima koji igraju besplatno, prvenstveno radi rekreacije i druženja, tako će biti i naredne sezone. Pokušaće Dane Stanić koji je i predsednik i seketar, pa i trener u klubu da vrati u tim dva, tri igrača iz sela, pa da uzmu koji bod više, ali ono što je cilj ne samo za sledeću nego i sezone nakon nje jeste da se klub ne ugasi.

Nada da do toga neće doći daju mladi Radenkovci koji igraju za tim pionira i kadeta Fudbalskog kluba „Budućnost“ iz Salaša Noćajskog sa kojim „Borac“ ima dobru saradnju. Oni u Salašu imaju dobre uslove za treniranje, sa njima se kvalitetno radi, pa možda za koju godinu požele da zaigraju za svoje selo i naprave jedan dobar tim.

You May Also Like