Završena sezona: „Podrinje“ ostvarilo najveći uspeh

Sremska Mitrovica – Fudbalski klub “Podrinje” iz Mačvanske Mitrovice u sezoni 2017/18 osvojilo je prvo mesto u Sremskoj ligi. Taj uspeh je ostvarilo sa osvojenih 75 bodova i gol razlikom 85 datih golova, 20 primljenih golova, 24 pobede, tri nerešena i tri izgubljena meča.

Od samog starta prvensta “Podrinje” je dominiralo i tako ostvarilo ambiciju, a to je osvajanje prvog mesta i ulazak u viši rang takmičenja u Vojvođansku ligu grpu “Jug”. Prvi trener ekipe Milošević Željko na raspolaganju je imao 22 igrača koji su stabilnom formom i konstantnom dobrom igrom ostvarili uspeh ubedljivo sa 7 bodova razlike u odnosu na drugoplasiranog na tabeli.

S obzirom na uslove, odnosno infrastrukturu kluba i uz pomoć Kompanije “Vahali” taj uspeh je i očekivan, mada je svaka utakmica na svoj način bila teška i svakom protivniku se prilazilo podjednako ozbiljno i odgovorno.
Uporedo sa takmičenjem u prvenstvu, klub iz Male Mitrovice se nadmetao i u Kup takmičenju, gde je takođe ostvare zavidan uspeh, a to je plasman u finale Kupa Vojvodine.

“Već od prve utakmice sa Fudbalskim klubom “ Zeka Buljubaša” iz Ravnja, pa potom sa ekipom “Budućnosti” iz Salaša Noćajskog, zatim u finalu Kupa Opštine Sremska Mitrovica sa “Boracem” iz Martinaca videlo se da smo ozbiljni i da planiramo da što više utakmica pobedimo”, rekao je Milan Jevtić, sekretar kluba.

Daljim žrebom Podrinje je igralo sa “Radničkim“ iz Sremske Mitrovice, u polufinalu sa Fudbalskim klubom “Željezničar” iz Inđije, da bi finale Mačvani odigrali u Tovarniku sa “Slobodaom” iz Tovarnika i pobedom osvojili Kup Područja Srema.

“Da se mi ne šalimo pokazali smo tako što su pobeđene redom trećeligaške eipe, prvo FK “Dunav” iz Starih Banovaca, zatim i FK “Vojvodina” iz Perleza, da bi u polufinalnoj utakmici Kupa Vojvodine u Mačvanskoj Mitrovici u pravoj fudbalskoj atmosferi i uz pomoć mnogobrojne domaće publike bili pobeđeni fudbaleri “Odžaka iz Odžaka. Tom pobedom ostvarili smo plasman u finale Kupa nas je čekala “Mladost” iz Bačkog Jarka”, priča dalje Jevtić.

Finalna utakmca odigrana je u Novom Sadu gde je “Podrinje” pružilo snažan otpor rivalu, po nekima čak i bilo bliže pobedi, ali Mačvani su u ravnopravnoj utakmici ipak poraženi.

Bez obzira na taj poraz u finalu generacija igrača 2017/18 na čelu sa trenerom Milošević Željkom ostvarila je najveći uspeh u 96. godina dugoj istoriji kluba.

Treba napomenuti da su dobar rezultat u ovoj sezoni ostvariale i selekcija kadeta sa trenerom Bojanom Vukovićem, selekcija starijih pionira sa trenerom Đonlić Daliborom, a “šlag na tortu” na uspešnu sezonu kluba stavili mlađi pioniri iz Škole fudbala FK “Podrinje” sa trenerima Vidačković Savom i Ordagić Sinišom učešćem na Međunarodnom Memorijalnom turniru “Dragan Mance” u Zemunu u Sportskom Centru “Teleoptik”.

Igrači i treneri svih kategorija kluba na odmor su otišli sa sjajnim utiscima, kao i nadom da će i u idućoj sezoni igrati lep i dopadljiv fudbal, a sigurno da će motiv biti još veći, pa zašto da ne, možda se ostvare još veći uspesi nego protekle sezone, jer po svemu što poseduje “Podrinje” to i zaslužuje.

You May Also Like