Svetska rekorderka na trening kod majke

Sremska Mitrovica – Na zimskim susretima bacača nedavno održanim na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici svojim sjajnim rezultatima izdvojila se Adriana Vilagoš iz SAK Senta. Mlada atletičarka ne samo da je imala najduže hitce u Srbiji, nego i u svetu, pa se tako ova petnaestogodišnakinja našla i na prvom mestu listi Međunarodna Asocijacija Atletskih Federacija (International Association of Athletics Federations) sa pet metara dužim hicem od drugoplasirane Grkinje.

Zanimljivo kod Adriane jeste što nju duže od sedam godina trenira majka, nekadašnja rukometašica Đerđi Vilagoš. Njih dve se dobro slažu u sportu i pravi su primer da jedan od roditelja može biti odličan trener svom detetu.

Na takmičenju za starije pionire/ke i starije uniore/ke Adriana je bacila najbolji hitac u svetu dug neverovatnih 62,73 i na taj način oborila pretodni svetski rekord 60,05m koji je takođe ona držala.

Nekoliko dana kasnije, na takmičenju za mlađe juniore/ke i seniore/ke Adrijana je otišla još dalje i ostvarila rekord Srbije za pionirke i mlađe juniorke sa težim kopljem od 500gr. Ona je već u prvoj seriji bacila 57,58m a svaku sledeću seriju je prebacila preko 50m, da bi u poslednjoj, šestoj seriji ostvarila najbolji rezultat u Srbiji 58,88m. Ovo je i najbolji rezultat na svetu za devojčice do 14 godina, kao i najbolji rezultat ove godine u kategoriji mlađe juniorke.

Foto: facebook

You May Also Like