Šest medalja za atletičare “Srema” na prvenstvu Srbije za juniore

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U organizaciji AK “Srem”, Atletskog saveza Srbije, Zbora atletskih sudija iz Sremske Mitrovice i Ustanove “Atletski stadion” tokom vikenda je u Sremskoj Mitrovici održano prvenstvo Srbije za starije
juniore.

“Sremci” su osvojili ukupno šest medalja, tri zlatne i tri srebrne.

Novi šampion Srbije na 5000m postao je Mirko Mauna rezultatom 15:29,78 dok je u uzbudljivoj i dinamičnoj trci na 3000m bio drugi rezultatom 8:56,76. Istrčati te dve trke u dva dana i na obe osvojiti medalje nije nimalo naivno, posebno ako se u obzir uzme činjenica da je Mirko i dalje mlađi junior.

Sjajan je bio i Antunović Dejan, pobednik trke na 3000m sa preprekama. Preuzeo je odgovornost i nakon početnog taktičkog nadmudrivanja izašao na čelo trke koju je i završio kao prvoplasirani rezultatom 10:17,33.

Skakačici motkom i ovog puta su bili uspešni. Sanja Veselinović je po izuzetno lošim vremenskim prilikama, tokom jakog nevremena, pobedila rezultatom 2,60m, dok je Maja Drljača osvojila srebro sa 2,40m.

Mihajlo Petković je visinom 3,40m bio srebrni u konkurenciji juniora. Slavko Stević je u skoku u vis u veoma jakoj konkurenciji stigao do četvrte pozicije rezultatom 1,98m.

U bacanju kugle (4kg) Natalija Krstić bila je petoplasirana dok je Anja Škorić u koplju osvojila šestu poziciju.

Možda Vam se svidi i