Održano masters prvenstvo Srbije u plivanju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda na bazenu „Pinki” u Sremskoj Mitrovici održano je masters prvenstvo Srbije u plivanju za takmičare starije od 25 godina.

Program takmičenja obuhvatao je više disciplina i to: 400 metara slobodno, 50 metara prsno, 100m leđno, 50m slobodno, 100m mešovito, 50m delfin, 100m slobodno, 50m leđno i 100m prsno i u ženskoj i u muškoj konkurenciji. Natraktivnija i najzanimljivija disciplina bila je 4x50m slobodno, mešovito, gde su plivala dva muškarca i dve žene.

„Prvi put Plivački savez Srbije nastupa na bazenu u Sremskoj Mitrovici. Ovo je zvanično državno prvenstvo za masters kategoriju, za plivače koji su stariji od 25 godina. Mogu da kažem da je moj prvi utisak da je bazen predivan i što se tiče funkcionalnosti i što se tiče svih uslova za održavanje takmičenja, sve je na najvišem mogućem nivou. Na ovom bazenu nažalost ne možemo da održavamo prvenstva za takmičarske kategorije: pionira, kadeta, juniora i seniora. Mislim da je ovo ne samo za ovu nego i za naredne godine idealno mesto za održavanje ovakve vrste prvenstva. Smatram da je Sremska Mitrovica sa ovim bazenom dobila mnogo kao i plivački sport, rekreativni sport, mladi, stariji, jer je u ovom delu Vojvodine ovo najlepši objekat ove vrste. Ja sam već sad u pregovorima i sa rukovodstvom bazena i sa Gradom Sremska Mitrovica da ovaj bazen bude centar za masters rekreativno plivanje za celu Srbiju”, izjavio je Boris Drobac, predsednik Plivačkog saveza Srbije.

Vasilj Ševo, direktor PSC „Pinki” podsetio je da je 7. novembra bilo tačno godinu dana od početka rada bazena.

„Takmičenje, odnosno masters prvenstvo je na neki način obeležavanje prvih godinu dana rada bazena. Ovo je po prvi put da organizujemo ovako nešto. Sada smo svrstani u kalendar Plivačkog saveza Srbije. Učesnika i gledaoca ima sa svih strana Srbije i njihovi utisci su fantastični. Mi iza ovog događaja imamo međuopštinsko školsko takmičenje u plivanju”, izjavio je Ševo.

Možda Vam se svidi i