Održan „Miting prijateljstva“, rekordi pljuštali

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U nedelju, 29. aprila u Sremskoj Mitrovici na Gradskom atletskom stadionu održan je tradicionalni 7. „Prolećni miting prijateljstva“ u organizaciji AK “Srem”, Ustanove atletski stadion, Zbora atletskih sudija Sremska Mitrovica i Atletskog saveza Srbije.

Ovaj atletski skup je prevazišao sve svoje dosadašnje okvire i porastao do cifre od 860 takmičara i trajanja od više od 8 sati. Za to vreme je održano takmičenje u 77 disciplina, a nastupilo je 50 klubova iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Miting je definitivno postao najveći atletski događaj za mlađe kategorije u Srbiji.

Po lepom vremenu i u dobrim uslovima oboreno je čak tri državna rekorda! Adriana Vilagoš članica SAK Senta je opet pomerila granice u bacanju koplja, ovog puta od 400g, i njen novi državni pionirski rekord sada iznosi 63,03m.

U skoku u dalj iz zone odskoka za mlađe pionirke Jovana Mićić iz „Crvene zvezde“ je opet pomerila svoj državni rekord i on sada iznosi 5,58m! Takođe je trčala sjajnih 8,08s na 60m.

Treći rekord na mitingu oborila je članica „Partizana 1945“ Barbara Stanković u sportskom hodanju na 1000m. Novi rekord Srbije je za skoro 3 sekunde bolji od prethodnog njenog ostvarenja i sada iznosi 4:40,20.

Pregršt ličnih rekorda, medalja i velik broj učesnika obavezuju organizatore da još ozbiljnije priđu unapređenju ovog atletskog događaja, koji inače finansiraju i ostvaruju sami, bez pomoći sa strane.

Možda Vam se svidi i