Mitrovčani na seminaru kod Dačića

Tradicionalno okupljanje najuspešnijih karatista na Fruškoj Gori, vojvođanskoj lepotici i Srpskoj Svetoj Gori se održava i ove godine. U prelepom planinskom ambijentu smešten je hotel Andrevlje sa izuzetnim kapacitetom za pripreme karatista.

Pripreme su veoma naporne i zahtevne, a sve u cilju što kvalitetnijeg nivoa takmičara za predsojeća takmičenja a od kojih je najvažnije prvenstvo Evrope koje se održava na Malti u oktobru. Na seminaru su se okupili takmičari i treneri iz Mađarske, Slovenije, Republike Srpske i Srbije.

Seminarom rukovodi sensei profesor Dušan Dačić nosilac crnog pojasa 9. dan.
Čast i velika privilegija je biti na seminaru kojim rukovodi sensei Dačić koji nesebično prenosi karate znanje stečeno decenijskim radom u zemlji i inostranstvu.

Karatisti iz Karate kluba „Sirmium“ iz Sremske Mitrovice koji su na seminaru su čitavo leto vredno vežbali kako bi na seminaru bili što spremniji, jer se pripremaju da polažu za majstorsko zvanje odnosno crni pojas. Polaganjem za crni pojas prvi dan oni počinju novu fazu učenja o karateu. Kandidati iz „Sirmiuma“ koji polažu za crni pojas su već desetak godina aktivni takmičari koji su svojim rezultatima proneli ime kluba našeg grada i države širom sveta. To su Anastasija Pavlešin, Milica Krstić, Milica Kuzminac, Tamara Bulat, Miloš Nešković i Vladimir Liženes.

Ponosni na njih treneri i uprava kluba im želi da uspešno polože za crni pojas i vrate se sa novim znanjem i zvanjem.

You May Also Like