Kuglaši „Srema“ savladali goste iz Petrovaradina

Sremska Mitrovica – Kuglaši „Srema“ bili su uspešni u u duelu protiv KK „Petrovaradin“ i ostvarili pobedu rezultatom 6:2 (3375:3265).

Gledalaca: 70.
Mesto: PSC „Pinki“
Glavni sudija: Lukač Bogdan
Sudije na stazama: Teševkić Marjan i Antić Aleksandar – Sremska Mitrovica.

„Derbi meč“ sedamnaestog kola Prve kuglaške lige Vojvodine u potpunosti je opravdao naziv.

Domaća ekipa „Srem“-a koja se nalazi na petom mestu na tabeli dočekala je na svom terenu u kuglani hale „Pinki“ prvoplasiranu ekipu iz Petrovaradina.

Odavno je poznato da Mitrovčani na svom terenu osvajaju bodove i nemaju respekta ni prema kome.

I na ovom meču imali su veliki stimulans za igru i nadigravanje na stazama, jer im je veliki „merak“ da pobeđuju one ekipe koje se nalaze u vrhu tabele.

Na samom startu Kličarić je pobedom nad Stojkovim osvojio bodove i napravio razliku u oborenim keglama od +28. U sledećoj postavi Kovačić je pobedio Grujića i uz razliku od +65 oborenih kegli na stazi izazvao je oduševljenje među navijačima.

Ružecki je za svog protivnika na stazi imao odličnog kapitena gostiju Marcijuša koji je bio bolji za 10 oborenih kegli.

U sledećem meču Kadar je bio uspešniji u trećoj i četvrtoj seriji i pobedom nad Nježićem uz razliku od +20 oborenih kegli povećao vođstvo svoje ekipe.

Bačević je sa pobedom nad Đurićem i razlikom od +18 na stazi i sa oborenih 600 kegli bio i najuspešniji u domaćoj ekipi.

Pavlić je za protivnika imao Keregđartova koji je odneo bodove na stazi, ali to nije umanjilo konačan plasman obe ekipe.

Sjajna pobeda Srema, velika borba na stazama i veličanstvena podrška navijača doprinela je jednoj sjajnoj atmosferi na kuglaškoj utakmici.

Sam podatak da su veoma jaku ekipu gostiju pobedili sa plus 110 više oborenih kegli pokazuje njihovu snagu i dominantnost da domaćem terenu.

Mitrovčani igraju fantastično i ovom pobedom približili su se čelnoj poziciji na tabeli, tako da će i dalje u Vojvođanskoj ligi igrati jednu od ključnih uloga do kraja takmičenja.

KK „Srem“ je igrao u sastavu:
Kličarić Anđelko – 549
Kovačić Predrag – 597
Ružecki Mario – 536
Kadar Bojan – 542
Bačević Branislav – 600
Pavlić Ratko – 551

You May Also Like