Košarkašice “Srema” izgubile posle velike borbe

Sremska Mitrovica – U poslednjem kolu Play off-a najboljih šest ekipa Vojvodine u pionirskoj konkurenciji, košarkašice Srema poražene su na svom terenu od ekipe ŽKK „Novosadska ŽKA“ iz Novog Sada rezultatom 66:80 (10:15, 22:21, 16:12, 18:32).

Igračice Srema lavovski su se borile tokom cele utakmice i odigrale su sjajno kako u napadu tako i u odbrani u najboljoj utakmici sezone. Prva četvrtina pripala je košarkašicama iz Novog Sada koju su dobili sa 5 razlike. U drugoj četvrtini bilo je mnogo kontranapada i brzih poena sa obe strane, a dobile su je domaće košarkašice sa poenom razlike pa se na odmor otišlo sa 4 poena razlike u korist ŽKK „Novosadska ŽKA“.

U drugom poluvremenu košarkašice Srema igrale su fenomenalno i uspele da rezultatski stignu gostujuću ekipu. Treća četvrtina pripala je igračicama ŽKK „Srem“ koju su dobile sa 4 poena razlike.

U poslednjoj četvrtini vođen je pravi sportski rat na terenu. Veoma borbene i odlične košarkašice Srema nošene gromoglasnim navijanjem svojih navijača koji su bili Sremov šesti igrač, uspele su potpuno da preokrenu rezultat u svoju korist i dođu u vođstvo od 4 poena razlike na 3 minuta do kraja meča. U finišu je usledila prava rezultatska klackalica kada su se ekipe konstantno smenjivale u vođstvu. Košarkašice iz Novog Sada uspele su ipak da se na minut i po do kraja odlepe na osam poena razlike i završe utakmicu u svoju korist.

Trener Srema Nikola Milošević odlično je vodio ekipu sa klupe i ukazao je šansu svim igračicama. U poslednjoj minuti susreta Novosađanke su povećale razliku jer su u igru ušle mlađe igračice Srema koje su dobile šansu.

Nezaustavljiva i najbolja igračica na utakmici bila je kapiten Srema Ikonija Borić koja je postigla 35 poena. Takođe treba istaći da je sjajno odigrala i Ana Simić koja je na tek drugoj zvaničnoj utakmici u svojoj karijeri dala 16 poena ekipi koja važi za jednu od najboljih u Srbiji u pionirskoj konkurenciji i time pokazala da će biti veliko pojačanje ŽKK „Srem“ za narednu sezonu. U ekipi Srema u listu strelaca još su se upisale: Anastasija Nićiforović, Jelena Janković i Tamara Tešić.

ŽKK „Srem“ Sremska Mitrovica: Borić Ikonija (kap) 35p, Simić Ana 16p, Nićiforović Anastasija 7p, Janković Jelena 4p, Tešić Tamara 4p, Radaković Vladislava, Savić Milica, Divljak Milica, Okanović Jelena, Miškov Nikolina, Kostić Svetlana, Lotocki Vanja, Drinić Anđela, Momčilović Kristina, Pavlović Ivana.
Trener: Milošević Nikola

ŽKK „Novosadska ŽKA“ Novi Sad: Babajić J. 15p, Prcović A. (kap) 26p, Sovilj M, Stokuća M, Kovačević J. 7p, Mladenović M, Nikolić A. 14p, Slavnić T. 9p, Vlahović A. 9p, Čolić N, Đuričanin A, Zobenica J.
Trener: Škrbić V.

You May Also Like