Kajakašica Marija Dostanić šesta u Evropi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Evropsko prvenstvo za seniore održano je od petka, 8. juna, do nedelje, 10. juna, na beogradskoj Adi Ciganliji uz učešće preko hiljadu takmičara iz 40 zemalja.

Boje naše zemlje branili su i kajakaši sremskomitrovačkog „Vala“ Marija Dostanić i Bojan Zdelar, kao najmlađi takmičari i postigli zapažene rezultate.

U svojoj prvoj seniorskoj godini, Marija je zauzela visoko šesto mesto u dvosedu na 1000 metara sa iskusnom Kristinom Bedeč.

Pored dvoseda Marija je nastupila i u četvorosedu na 500 metara sa Kristinom, Nikolinom Moldovan i Milicom Starović, gde su zauzele osmo mesto i ujedno ostvarile i normu za Evropske igre koje će se naredne godine održati u beloruskom gradu Minsku.

Bojan, iako idalje junior, nastupao je u pojedinačnoj konkurenciji – jednosedu na 500 metara, gde je zauzeo treće mesto u B finalu, što je u ukupnom poretku dvanaesto mesto.

Naredno takmičenje koje očekuje mitrovačke kajakaše jeste Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore u italijanskom gradu Auronzo, gde će pored Marije i Bojana nastupiti i Anastazija Bajuk, Olivera Mihajlović i Stefan Vrdoljak.

Možda Vam se svidi i