Sremska Mitrovica – Ove godine Džudo klub „Sirmium“ iz Sremske Mitrovice obeležava 50 godina postojanja i uspešnog rada.

Davne 1966. godine džudo se počeo vežbati u Sremskoj Mitrovici, kao sekcija pri Tehnološkoj školi, gde je i nosio naziv „Tehnolog“. Nakon dve godine vežbanja 11. decembra 1968. godine sekcija prerasta u klub pod nazivom „Tehnolog“. Taj naziv nosi sve do 1994. godine, od kad nosi naziv „Sirmium“.

Početak obeležavanja pedesetogodišnjice kluba na najbolji način su počeli i mlađi i stariji takmičari Džudo kluba „Sirmium“. Klub je postao bogatiji za još dva majstora džudoa.

Naime proteklog vikenda u Novom Sadu su ispred komisije Džudo Saveza Srbije koja nosi naziv DAN KOLEGIJUM, koju čine najeminentniji stručnjaci u džudou u državi Srbiji. Dva takmičara Džudo kluba „Sirmium“ Miloš Jovanov i Radovan Živanović položili su za majstorsko zvanje Crni pojas prvi dan (stepen). Obojica su uspešni takmičari i još bolji mladi ljudi. Jedan se nalazi na studijama u Novom Sadu gde studira na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, dok je drugi uspešan u privatnom biznisu.

Pored njih dvojice još jedno veliko priznanje doneli su mladi takmičari, a radi se o dve devojčice mlađih uzrasnih kategorija koje su na osnovu rezultata u sportu, tačnije u džudou i odličnim uspesima u školi dobile najveće školsko priznanje Svetosavsku povelju Grada Sremske Mitrovice. Radi se o Katarini Tomić O.Š. Slobodan Bajić -Paja i Ivani Atarac O.Š.Triva Vitasović-Lebarnik, mlade nade mitrovačkog džudoa koje su još pionirke, ali su osvajačice državnih medalja.

Da se dobar glas daleko čuje dokaz su upis 25 novih članova koji su potpisali pristunice i izrazili želju da treniraju ovu drevnu istočnjačku veštinu, koja je pored veštine i Olimpiski sport. Izrađen je i kalendar povodom jubileja kluba gde su istaknuti bivši i sadašnji takmičari kluba. Stvarno lepši početak obeležavanja godišnjice kluba u klubu su mogli samo poželeti.

You may also like