Sedam medalja za etletičare „Srema“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nakon završenog Prvenstva Srbije za mlađe juniore novih sedam medalja otišlo je u riznicu AK “Srem” – četiri zlata, jedno srebro i dve bronze!

Stević Slavko pobednik je u skoku u vis sa novim ličnim rekordom (1,93m) u žestokoj konkurenciji! Vodila se
velika borba, ali je Slavko ostao hladne glave i uspeo da se domogne najvišeg postolja i zlatne medalje.

Dejan Antunović takođe je osvojio zlato u trci na 2000 metara sa preprekama koju je, bitno je reći, prvi put
trčao na prvenstvu. Rezultat od 6:45,88 i odlična trka. Hrabro je Dejan odlučio da ne čeka druge nego izašao na čelo,
nametnuo jak tempo, odvojio se od konkurencije i priveo trku kraju.

U discipilini skok motkom osvojena su dva zlata, u ženskoj konkurenciji prvo mesto je pripalo Drljača Maja, a u muškoj Peković Mihajlu. Bronza je pripala Anđeli Kovačić.

Srebro je otišlo u ruke Sare Stanimirović u disciplini bacanje koplja (500g), a za to je bilo potrebna daljina od 38,64 metara. Četvrta u istoj disciplini je bila Mirjana Dasović.

Bronzu je u najzanimljivoj trci dana na 3000 metaea osvojio Mirko Mauna u izuzetno jakoj konkurenciji. On je oborio svoj lični rekord za čak 11 sekundi pa novi najbolji rezultat sada iznosi 9:11,65.

U bacanju kugle (3kg) Tamara Jovanović osvojila je četvrto mesto daljinom 11,57m a Natalija Krstić sedmu poziciju sa 10,18m.

Poznanović Željka je bila peta u discipline skok u vis izjednačivši svoj lični rekord (1,53m), šesto mesto
pripalo je Bertok Sari u trci na 1500m (5:09,03) i Tamari Jovanović u bacanju diska (32,12), Anja Lajić je bila osma sa 5,07m u disciplini skok u dalj, a Šuman Nikolina je u trci na 400m prepone bila deveta.

„Ono što nas čeka u bližoj budućnosti jeste Prvenstvo Srbije za starije pionire u koje će se održati u našem gradu i možemo očekivati još medalja i dobrih rezultata“, poručuju iz AK „Srem“.

Možda Vam se svidi i