Poraz podmlađenog tima „Radničkog“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu, 11. marta FK „Radnički“ iz Sremske Mitrovice izgubio je 0:2 od „Cementa“ iz Beočina.

Stadion: FK „Radnički“ u Sremskoj Mitrovici.
Gledalaca: 200
Sudija: Delibašić iz Vrbasa.
Strelci: Pavlović u 48. i 88. minuti za Cement.
Žuti kartoni: Kopre Radnički i Pavlović Cement.

FK „Radnički“: Šivoljicki 5, Đžibrić 5, Stupar 5, Kopre 6, Lovrić 6, Simikić Đ. 6, Ristić 5 (Herceg 5), Bajunović 6, Skorupan 6, Simić 5, Barić 5.

FK „Cement“: Romić 8, Stankov 7, Stojaković 8, Bjedov 7, Slijepćević 8, Bajić 8, Pavlović 9, Katanić 8, Jovanović 8 (Ranić 8), Trivković 8 (Spasojević 8).

Igrač utakmice: Nebojša Pavlović, ocena 9.

Lep, ali prohladan martovski dan, pune tribine stadiona u Hesni i odlična i pre svega borbena i požrtvovana igra obe ekeipe obeležili su prvu prvenstvenu utakmicu u ovoj sezoni.

Mlad i borbeni tima mitrovačkog „Radničkog“ pošteno se borio, izgarao na terenu, ali danas sportska sreća nije bila naklonjena Hesnercima.

U 30. minuti utakmice mladi, brzonogi, napadač Radničkog, Petar Barić imao je 100% šansu, kada je sam izašao ispred golmana Romića, ali nije uspeo da postigne gol.

U fudbalu propuštene šanse se skupo plaćaju, tako da su gosti početkom drugog poluvremena, poveli golom raspoloženog Pavlovića sa 0:1.

Napadali su do kraja utakmice domaći fudbaleri, trudili se i zalagali se i pred kraj utakmice, domaći navijači su tražili jedanajsterac, kada je srušen Simić, ali sudija Delibašić nije pokazao na belu tačku. Tačku na ovu utakmicu stavio je najbolji igrač utakmice Pavlović, kada je u 88. minuti odličnim šutem sa 18 metara savladao Šivoljickog.

Ekipa „Cementa“ iz Beočina, pružila je odličnu igru i zasluženo su pobedili u ovoj utakmici.

U godini kada Hesnerci slave veliki jubilej, 95 godina od osnivanja kluba, mitrovački Radnički je ostao bez kompletnog tima. Radnički je kao i mnogo puta u svojoj dugoj i burnoj istoriji, ostao bez kompletnog tima, jer su klub pred početak prvenstva napustili: Petrović, Savinović, Novaković, Ninković, Savić, Sovilj, Bojić, Berić, Kovačić, Milojević, Lacković i Lukić.

Uprava kluba i stručni štab su iz omladinske škole Radničkog prekomandovali su 15 mladih i talantovanih igrača.

Navijači Radničkog mogu da budu zadovoljni, jer ovaj mladi tim pokazao je veliki potencijal tako da odlazak čak 12 standardnih prvotimaca iz tabora Radničkog nije razlog za brigu i nespokojstvo.

Mladi igrači su pokazali veliku želju, borbenost i uprkos porazu opravdali su ukazano povrenje i time su pokazali da Radnički ima budućnost i da se u Hesni sa talentovanom mladošću, entuzijazmom i pozitivnom energijom, mogu se sanjati najlepši fudbalski snovi.

Izabranike trenera Darka Baljka i njegovih pomoćnika Budimira Mitrovića i Đorđa Vujakovića, očekuju lepši fudbalski dani.

Autor: Stević Jovica

You may also like