Mitrovčanin Igor Kovačić igra za Italiju!

Od strane Ozon
0 komentar

Igor Kovačić, višestruki Svetski prvak u kuglanju od naredne sezone pojačaće redove Kuglaškog kluba „Neumarkt“ iz istoimenog grada u Italiji.


Nakon višegodišnjih nastojanja Italijanski klub je uspeo da u svoje redove dovede ovog mladog standardnog reprezentativca Srbije.
Presudilo je i to što ih je Igor igrajući za Mađarsku ekipu Segedin „razbio“ svojom igrom i eliminisao ih u četvrtfinalu Kuglaške Lige Šampiona.
Igor Kovačić je rođen u Sremskoj Mitrovici 28. aprila 1994. godine.
Svoje prve kuglaške korake naučio je u kuglani Sportskog centra „Pinki“ uz dedu Nikolu i oca Predraga koji je član Mitrovačke ekipe – „Srem“.
Igrajući za „Sremovce“, Igor je veoma brzo pokazao svoj raskošni talenat za ovaj sport što nije promaklo i stručnjacima u ovom sportu.
Vaoma brzo prelazi u „Crvenu Zvezdu“ gde je četiri godine igrao u prvoj ekipi i ostvario sjajne rezultate.
Jednu godinu igra u sastavu Beogradske „Poštanske štedionice“ a onda prihvata ponudu Mađarske ekipe „Segedin“ u kojoj je igrao dve godine i pokazao sjajne igre igrajući sa istom ekipom u Ligi šampiona.


Ovaj mladi sportista do sada je osvojio više od dvadeset značajnih medalja na raznim takmičenjima u Juniorskoj, Kadetskoj i Seniorskoj konkurenciji.
Jedna od značajnih nagrada je i „Majska nagrada“ Republike Srbije koja mu je dodeljena ove godine kao najboljem sportisti u 2017. godini u kategoriji neolimpijskih sportova.
Igor je punih pet godina standardni član Seniorske reprezentacije Srbije sa kojom je osvajao dve zlatne i jednu bronzanu medalju na svetskim prvenstvima.
Inače Igor je Dvostruki Prvak Sveta, ekipno i u tandemu u konkurenciji U-18 koje je osvojio 2011. godine na Svetskom prvenstvu u Sarajevu.
Dvostruki Svetski prvak Ekipno i u Tandemu na Svetskom prvenstvu koje je 2012. godine u konkurenciji U-23 održano u Nemačkom gradu Bautzenu.
Dvostruki Prvak sveta u kuglanju u konkurenciji U-23 kao član Ekipe i u Kombinaciji na Svetskom prvenstvu koje održano u Češkom gradu Brno 2014. godine.
Prošle godine na Svetskom prvenstvu u hrvatskom gradu Novigrad, osvojio je četiri zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji kao i tri u seniorskoj konkurenciji pa je proglašen za najtrofejnijeg igrača Svetskog prvenstva.
Ove godine naša reprezentacija je ponovo osvojila zlato na Svetskom prvenstvu koje je održano u Nemačkom gradu Detenhajmu.
Zablistao je ponovo Igor i u meču protiv Poljske reprezentacije oborio je 718 čunjeva i tako izjednačio Svetski rekord koji je do tada držao Mađar Kiš.
Igor Kovačić je često na takmičenjima viših kategorija igrao iako je dosta mlađi od ostalih takmičara ali mu to nije predstavljao nikakav problem već kako sam kaže „dodatni motiv“ da se što bolje pokaže pred starijim igračima i to mu je do sada polazilo za rukom što dokazuje i veliki broj osvojenih veoma značajnih medalja.

Dragan Simunovic

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik