Košarkaški klub Mega Bemax je započeo pripreme za novu sezonu. Na prvom treningu su od igrača iz prošle bili Nikola Rebić, Kostja Mušidi, Nemanja Kapetanović i Predrag Samardžiski, zatim novi igrač Mege Stefan Fundić, kao i pojačanje iz juniorskog pogona kluba Mihailo Jovičić. Njima će se po završenom oporavku priključiti i Ognjen Čarapić.

MVP Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina Nikola Mišković koji je u nedelju sa Srbijom uzeo zlato, će takođe biti priključen prvom timu. U toku nedelje će se treninzima priključiti Dilan Enis. Vlatko Čančar je na pripremama za Evrobasket sa reprezentacijom Slovenije, Aleksandar Lazić trenutno igra za Bosnu i Hercegovinu na pretkvalifikacijama za Svetski kup, a još jedno pojačanje iz juniorskog pogona kluba Goga Bitadze je na pripremama sa reprezentacijom Gruzije. Sva trojica će se po završetku obaveza u reprezentaciji priključiti pripremama kluba. Ipak, to nije konačan sastav Mega Bemaxa za narednu sezonu već će klub u narednom periodu biti dodatno pojačan.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je istakao da će se Mega imati vrlo mladu i talentovanu ekipu i u narednoj sezoni: „Najbitnije je da smo započeli sa pripremama za novu sezonu. Sigurno je da ćemo i u narednoj sezoni imati vrlo mladu i talentovanu ekipu. Kada se kompletiramo i kroz neke kontrolne mečeve, imaćemo jasniju sliku o mogućnostima tima“, izjavio je Milojević.

Stručni štab KK Mega Bemax će sledeće sezone, pored glavnog trenera Dejana Milojevića, činiti još pomoćni treneri Vule Avdalović, Veselin Petrović i Bojan Ljubojević, zatim kondicioni trener Marko Sekulić, fizioterapeut Miloš Savić i doktor Boris Ukropina.

U narednom periodu će putem klupskog sajta biti ozvaničen raspored kontrolnih mečeva u pripremnom periodu.

Košarkaši klub Mega Bemax će u prvom kolu ABA lige j.t.d. u Sremskoj Mitrovici dočekati ekipu Cibone.

Foto: Mega Bemax

Možda Vam se svidi i