Sremska Mitrovica – Svetska karate federacija WUKF održala je prvenstvo Evrope u karateu za sve uzrasne kategorije. Prvenstvo je održano u Klužu – Rumunija od 5. do 9. aprila, a okupilo je 1.850 takmičara iz 26 država Evrope.

U sastavu reprezentacije bila su i tri takmičara iz Karate kluba „Sirmium“ iz Sremske Mitrovice i to Vuk Petrović, Igor Spahić i Vladimir Pašić. Pored njih još šest takmičara iz „Sirmiuma“ je ispunjavalo normu za odlazak na ovo prvenstvo, ali zbog finansijskih sredstava na put je pošlo samo njih troje.

U veoma velikoj i kvalitetnoj konkurenciji takmičari reprezentacije Srbije osvojili su ukupno 7 medalja i to 1 zlatnu, 2 srebrne i 4 bronzane medalje.

Vladimir Pašić je imao 44 takmičara u borbama i 52 takmičara u katama i stigao je do polufinala, Vuk Petrović se takmičio u katama i u konkurenciji je imao 35 takmičara i uspeo je da uđe u polufinale i zauzme osmo mesto što je za njegov uzrast veoma dobar plasman. Igor Spahić već iskusan takmičar na prvenstvima Evrope i Sveta u veoma jakoj konkurenciji od 28 takmičara uspeo je da uđe u finale i osvoji srebrnu medalju koja sija kao zlatna, jer je uložio puno rada u toku priprema.

„Svi u klubu smo veoma ponosni na naše takmičare, pokazali su da zaista vrede i opravdali naše poverenje“, rekao je nakon takmičenja Stanislav Raković, trener KK „Sirmium“.

You may also like