34. Međunarodni džudo kup Kikinde: TROGRLIĆU SREBRO

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U organizaciji Džudo kluba Partizan iz Kikinde u subotu, 20. maja održan je 34. Međunarodni džudo kup Kikinde.

Turnir je okupio takmičare iz osam država, a učestvovalo je 350 takmičara iz 42 kluba, među kojima i Džudo klub „Sirmium“.

U konkurenciji starijih pionira „Sirmium“ je nastupio sa dva takmičara koja su u toj uzrasnoj grupi imala priliku da u veoma jakoj konkurenciji vide na kom su nivou znanja sa vršnjacima iz Slovenije, Hrvatske, Mađraske, Rumunije, Bugraske, BiH, Crne Gore i Srbije.

Ognjen Trogrlić inače prvak države za mlađe pionire, a koji sada nastupa za starije pionire u Kikindi imao je tri veoma iscprljujuća meča. U prvom meču veoma tesno pobedio je Rumuna, u drugom meču je pobeđen Slovenac i to pet sekundi pre kraja da bi u finalu izgubio od Mađara potpuno iscrpljen.

Drugi takmičar Darko Matajić dojučerašnji mlađi pionir očigledno nije ozbiljno shvatio da se nalazi u grupi starijih pionira i da je tu potreban viši nivo znanja i odgovornosti, tako da je izgubio prvi meč u kojem je bio u vođstvu. Ovo je period života mladog takmičara kad treba da odluči da li će se posvetiti sportu koji je odabrao ili ne, jer ih u uzrastu kadeta očekuje kvalitetniji stručni rad, da bi se kasnije mogli ozbiljnije posvetiti sportu.

Upravo iz tih razloga sutradan je održan zajednički trening, zbog čega je mala ekipa 2Sirmiuma“ ostala u Kikindi da bi videla tehnička dostignuća vršnjaka iz inostranstva i razmenila svoja iskustva sa njima.

Možda Vam se svidi i