Zbog nedostatka novca Mitrovčani propuštaju Kup šampiona Evrope

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Aktuelni šampioni Srbije u konkurenciji juniora, atletičari sremskomitrovačkog „Sirmiuma“ na žalost nisu otputovali u Portugaliju na Kup šampiona Evrope iako su se plasirali na ovo takmičenje.

Pripremali su se mladi atletičari za takmičenje u Portugaliji čitave godine i na kraju ostali kod kuće jer nije bilo sredstava za prevoz.
Ovu izuzetno talentovanu generaciju, koja zbog novčanih sredstava je morala da propusti prilliku da se takmiči sa najboljima u Evropi, predvodi kapiten Saša Babić, a pored njega u ekipi su sve sami šapioni drzave Nemanja Koviljac, Uroš Petrić, Ognjen Stojanović, Stefan Milić, Milorad Džinović, Aleksandar Macanović, Nemanja Jorgić, Nemanja Milosević, Aleksandar Sekulić. Vredno je spomenuti i njihove trenere, a to su Goran Hodoba, Slobodan Macanović i Goran Pavlović.

„Po kvalitetu našli bi smo se sigurno među tri prve ekipe u Evropi, ali i ovo je sport idemo dalje“, istakao je sportski direktor „Sirmiuma“ Goran Pavlović.

…Podsetimo da je u poslednjih 20 godina ekipa „Sirmiuma“ u šest navrata učestvovala na ovom značajnom takmičenju i to četiri puta u ženskoj i dva puta u muškoj konkurenciji. Putovali su mitrovčani i u Rusiju (Moskvu), Poljsku, Česku, a najveći uspeh zabeležila je ženska ekipa kada je osvojila treće mesto u Evropi u Brnu u Českoj u najjačoj konkurenciji u A grupi i to je ujedno i najveći uspeh u istorji Mitrovačke atletike u ekipnoj konkrenciji.

Uprava Atletskog kluba „Sirmium“ zahvaljuje se svojim juniorima i želi im još bolje rezultate u konkurenciji seniora.

You may also like