Veliki uspeh Sremovih pionira

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu 20. februara u novoj atletskoj dvorani u Beogradu održano je atletsko prvenstvo Srbije za mlađe pionire. Članovi AK „Srem“ osvojili su tri medalje, od svake po jednu – zlatnu, srebrnu i bronzanu.

Najuspešnija je bila Anja Lajić osvojivši zlato u disciplini skok u dalj iz zone odskoka rezultatom 5,19m. Koliko je vredan taj rezultat dovoljno govori podatak da je najbolji dečak u toj konkurenciji skočio 4,99m. Sa čak 4 skoka preko 5 metara Anja nijednog momenta nije dozvolila da se njena pobeda dovede u pitanje.

Sara Bertok,Bojan Komlenić i Anja Lajić

Krstić Natalija je u disciplini bacanje kugle (2kg) osvojila srebrnu medalju bacivši spravu na daljinu od 9,82m, a na 600m bronzana je bila Sara Bertok. Ona je tu distancu pretrčala u vremenu novog ličnog rekorda 1:48,31 i to u drugoj, slabijoj grupi, bez pomoći konkurencije, sama u trci sa štopericom.

Odlično četvrto mesto u disciplini 60m osvojio je Marinković Vuk rezultatom 8,79 sekundi trčeći protiv dečaka koji su dve godine stariji od njega.
Vuk Šuman je bio osmi u trci na 60m; Na 300m Ivona Lajić je bila 15. od 31 učesnika rezultatom 50,95 sekundi; Vanja Popović je popravila lični rekord u skoku u dalj i on sada iznosi 4,07m; Nikolina Šuman je u konkurenciji mlađih juniorki trčala 400m i svojila sedmo mesto; Mauna Mirko je bio šesti u trci mlađih juniora na 1500m rezultatom 4:34,70.

 

U nedelju, dan posle, održano je prvenstvo Srbije u dvorani za seniore. Rezultat članova AK “Srem” su dva četvrta mesta i to Mitrović Miloša u skoku u vis (1,93m) i Veselinović Sanje u skoku motkom (2,50m).

Atletičare „Srema“ u narednom periodu čeka Kros prvenstvo Srbije i prvenstvo Srbije u dvorani za starije pionire.

You may also like