Sremska Mitrovica – Prvenstvo Srbije za starije pionire održano je proteklog vikenda u Kruševcu i atletičari AK “Srem” su i ovoga puta bili uspešni i ostvarili zapažene rezultate.

Prvog dana najbolja je bila Tamara Jovanović koja je pobedila u bacanju kugle (3kg) u jakoj konkurenciji svojim novim ličnim rekordom 13,02m. Pete su bile Poznanović Željka u skoku u vis (1,50m) što je njen novi lični rekord i Anja Lajić u trci na 80m sa preponama. Anja je u vodila do sredine trke, kada je zapela za preponu i uspela da stigne do pete pozicije rezultatom 13,02 s. Nikolina Šuman je u trci na 300m bila trinaesta (45,88s).

untitled

Drugog dana se u skoku u dalj odvijala prava mala drama. Zbog velikog broja takmičara (ukupno 40) održane su kvalifikacije u kojima je najbolja bila Lajić Anja svojim novim ličnim rekordom 5,25m, dok se Radojević Jovana plasirala kao peta sa 5,11m. U finalu pobeđuje Jovana Radojević sa 5,20m i novim ličnim rekordom dok je Anja dva puta skočila 5,06m što je bilo dovoljno za petu poziciju. Četvrta mesta osvojili su Mirjana Dasović (34,40m) i Mirko Mauna u trci na 2000m (6:13,21) u kojoj je bio jedan od favorite za osvajanje medalje ali je u drugom delu trke pao, nastavio trku, međutim nije mogao da uhvati priključak sa vodećom grupom.

untitled2
„Plan takmičara, ali i trenera je bio da se osvoji više medalja, međutim, ponekad je potrebno imati i malo sportske sreće“, kažu iz „Srema“.

U svakom slučaju, pioniri će tokom septembra i oktobra, u drugom delu sezone imati prilike za nove uspehe.

Možda Vam se svidi i