Sremska Mitrovica – Fudbalski klub Podrinje osnovan 1922. godine iz Mačvanske Mitrovice trenutno se takmiči u Prvoj Sremskoj ligi, ali se po nečemu izdvaja od mnogih klubova sa teritorije Grada i šire.

Crveno-beli iz Mačvanske Mitrovice, za razliku od mnogih klubova iz svog takmičarskog ranga, imaju generalnog sponzora, a na uz stadion montirane i reflektore koji omogućavaju igranje utakmica u noćnim terminima! Pored toga, kompletno su renovirane tribine, a u planu je i izgradnja novih svlačionica. Mačvani međutim, pored infrastrukturnih, najavljuju i takmičarske ambicije.

Sekretar kluba Milan Jevtić ističe da bi ove sezone idealan scenario bio plasman u Novosadsko-sremsku zonu, ali da to nije imperativ:
„Imamo mlad tim pod vođstom iskusnog trenera Željka Miloševića, i računamo da ćemo za nekoliko godina imati kompletan tim sa okosnicom koju će činiti fudbaleri rođeni u Mačvanskoj Mitrovici i okolini“.

Podrinje se trenutno nalazi na trećoj poziciji u Prvoj Sremskoj ligi sa 10 ali i dve vezane pobede, od čega jednu nad direktnim konkurentima u vrhu tabele. Narednu utakmicu crveno-beli na svom terenu igraju protiv Jadrana iz Golubinaca.

Možda Vam se svidi i