Sremska Mitrovica – U Košarkaškom klubu Mega Leks ovih dana smena dobrih i loših vesti. Nakon povrede francuskog centra Alfe Kabe u finišu utakmice sa Krkom, iz tabora osvajača „Žućkove levice“ stiže i vest da će mladi košarkaš Mege Marko Pecarski nastupiti na prestižnom košarkaškom kampu.

Mega Leks će tako, u meč poslednjeg kola regionalne ABA lige koji se igra u mitrovačkoj hali „Pinki“, ući nekompletna bez francuskog košarkaša koji je do sada u mečevima na Jadranu beležio po 8.5 poena i 6 skokova po meču. Njegov izostanak neće biti toliko katastrofalan po Mega Leks u ovoj utakmici jer je plej-of već odavno obezbeđen, ali će se definitivno osetiti u igri tima Dejana Milojevića u polufinalnoj seriji protiv Budućnosti koja počinje sredinom ovog meseca.

foto: Ivica Veselinov/Mega Leks

Sa druge strane, nastup mladog Pecarskog na regionalnom Džordan brend klasiku svakako predstavlja priznanje za rad sa mlađim kategorijama, ali to nije prvi put da se jedan igrač iz hale „Pinki“ nađe na ovakvom kampu. Prethodne godine je iz mitrovačkog tima na centralnom događaju koji nosi Džordanovo ime u Bruklinu učestvovao Nikola Mišković.

Možda Vam se svidi i