LEGIONARI: U Pančevo po pobedu!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Mitrovački Legionari će posle neizvesne utakmice sa ekipom Indijanaca i druge pobede ove sezone narednog vikenda igrati protiv pančevačkih Pantera.

I Legionari i Panteri su u prethodna četiri kola zabeležili po dve pobede i dva poraza, s tim što Pančevce bolje na tabeli pozicionira pozitivna poen razlika. Legionare, međutim, to ne sprečava da u gostima idu na pobedu.

„Kao rivali iz Pančeva, i mi u utakmicu ulazimo nakon važne pobede. Nismo briljirali, ali smo pokazali da možemo da igramo dobar fudbal pa smo u neizvesnoj završnici zasluženo slavili. Biće to jedna tvrda i teška utakmica u kojoj će duži periodi dobre igre jednoj ekipi doneti novu pobedu. Verujem u svoj tim, i kao što smo mnogo puta do sada izjavili, u svakom meču idemo na pobedu. Tako će biti i u subotu u Pančevu“, poručio je glavni trener i defanzivni koordinator Legionara Darko Šimleša.

legionari

Nakon „Sremskog derbija“ sa Inđijcima, ovaj susret u Pančevu trebalo bi da ponese epitet prijateljskog derbija.

Mitrovčani i Pančevci, osim što oba kluba pripadaju starijoj generaciji kada je američki fudbal u Srbiji u pitanju, važe i za dva kluba koja gaje izuzetno dobre odnose, koji su najbolje mogli da se vide 2008. godine. Te sezone je zbog loše finansijske situacije u kojoj se mitrovački klub nalazio, nekolicina mitrovačkih igrača nastupala u dresu Pančeva i osvojila treće mesto u tadašnjem nacionalnom šampionatu, dok je već u sledećoj sezoni jedan od bivših igrača Pančeva bio glavni trener mitrovačkog kluba.

Utakmica 5. kola odigraće se u subotu 21. maja sa početkom u 15 časova na terenu SRC „Mladost“ u Pančevu.

Možda Vam se svidi i