Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je organizovan prijem za novog svetskog prvaka u assaut savateu, Miloša Zeca, člana mitrovačkog „Sirmiuma“.

Miloša i njegovog trenera, Lazara Kovačevića ugostio je načelnik za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić.

U bugarskom gradu Plovdivu od 30. juna do 2. avgusta održano je Prvenstvo sveta za kadete u assaut savate boksu, na kojem je Zec osvojio zlatnu medalju u kategoriji takmičara do 80 kilograma.

milos zec1

„Miloš me je prijatno iznenadio na ovom takmičenju, nisam se nadao ovoj medalji, želeli smo je, ali ne i previše nadali. On je dao sve od sebe, trenirao je, borio se i na kraju uspeo da ostvari zaista fantastičan uspeh“, na konferenciji za medije rekao je Milošev trener, Kovačević

„Iz finansijskih razloga, nisam bio u mogućnosti da otputujem sa Milošem na ovo takmičenje, ali sam znao da sam svoj deo posla odradio i da je on potpuno kondiciono spreman za to takmičenje, dodao je Kovačević.

On je objasnio da je primenio malo drugačiju tehniki treniranja kod Zeca, koja se pokazala kao uspešna.

„Sa Milošem sam radio nešto što do sad nisam, naime on je svoje sparing treninge odrađivao sa protivnikom koji ima 65 kilograma, što znači da smo radili na brzini, a ne na masi kao što to obično takmičari rade“, rekao je Kovačević.

„Utisci sa takmičenja su dobri. Na početku bio sam pomalo uplašen, jer nije svejedno kada vidiš momke najbolje u svojim zemljama koji su birani da pokažu nešto na tom prvenstu, kada vidiš kako svi oni rade, njihovu želju za pobedom i uspehom, svakog bi uhvatila trema, ali brzo sam uhvatio ritam i eto, postao svetski prvak“, rekao je mladi Zec.

Sledeće godine Zec prelazi u juniorsku kategoriju, a u planu mu je da se oproba i u kombat savateu, da bi nakon 21. godine, kada pređe u seniorsku kategoriju i u toj disciplini mogao da se bori za svetsko zlato.

Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu u ime Grada Sremska Mitrovica čestitao je Zecu i Kovačeviću na osvojenom svetskom zlatu i poželeo im još puno uspeha u daljem radu.

Miloš Zec trenira assaut savate boks od 2010. godine i član je Savate kluba „Sirium“ iz Sremske Mitrovice koji broji između 30 i 40 članova. Redovan je učenik srednje Prehrambeno – šumarske i hemijske u Sremskoj Mitrovici.

Možda Vam se svidi i