Sremska Mitrovica – Juniorska ekipa Atletskog kluba Sirmijum je ovogodišnji ekipni šampion države i predstavljaće Srbiju na Kupu Šampiona Evrope naredne godine. Veliki doprinos uspehu kluba dao je i Nemanja Koviljac.

Takmiči se u troskoku i skoku u dalj. Oblačio je dres mlađe juniorske reprezentacije Srbije prošle godine i učestvovao na Prvenstvu Balkana. Ovogodišnji je pobednik nacionalnog Kupa u troskoku i skoku u dalj za juniore dok je na šampionatu Srbije osvojio bronzanu medalju. Iz godine u godinu napredovao je i popravljao svoje lične rekorde. Tako je bilo i u 2015. godini, u troskoku 14,68 cm, dok je u dalj skočio 6,76m. Uspešno je nastupao i u trčanju na 110m prepone, a ovogodišnji rezultat mu je 15,36.

Pored toga što je dobar sportista Nemanja je i odličan đak Medicinske škole u Sremskoj Mitrovici. Cilj mu je odlazak na koledž u Ameriku, gde bi nastavio svoju sportsku karijeru.

Nemanja

„Nemanja je veliki borac. U februaru je operisao koleno ali nije odustao, vratio se na atletsku stazu, oborio lične rekorde i osvojio nove medalje. Cilj je da u narednoj godini preskoči 15 metara u troskoku i da napadnemo normu za juniorsko Prvenstvo Sveta, dok je u skoku dalj zadatak preskočiti 7 metara“, ističe njegov trener Goran Pavlović.

A.P.

Možda Vam se svidi i