Sremska Mitrovica – Seniorska ekipa Atletskog kluba „Sirmijum“ osvojila je treće mesto na ekipnom šampionatu Srbije u Kragujevcu koje je održano proteklog vikenda. Titulu šampiona, treću za redom, osvojio je Radnički iz Kragujevca dok je druga bila ekipa Crvene zvezde.

Najviše bodova AK „Sirmijumu“ doneo je najmlađi Miodrag Đokić u skoku u vis, 1002 boda, sa preskočenih 210 cm što je i novi lični rekord za fenomenalnog mitrovačkog juniora. Nikola Milinković je dominirao u trci na 100m (10,86) sekundi i pokazao da mu je mesto u reprezentaciji. Ekipu je predvodio kapiten Vedran Samac, iako povređen doneo je vredne bodove svojoj ekipi. U skoku u dalj nastupao je Uroš Vuković, u bacanju kugle Ilija Kovačević, na 400m Saša Babić, na 800m Marko Blagojević, na 110m prepone Dodig Dino, a u štafeti mladi Ognjen Stojanović.

ekipno

Mitrovčani su nastupali sa svojom ekipom mada je za druge klubove nastupalo nekoliko svetski poznatih atletičara među kojima je i Amel Tuka, trenutno prvi na svetu na 800m sa svetskim rezultatom 1.42,56 minuta.

Ekipu je uspešno predvodio Slobodan Macanović zajedno sa trenerom Goranom Pavlovićem.

Možda Vam se svidi i