Sremska Mitrovica – U četvrtak 10. jula u 18:00 časova Hesnerci počinju pripreme za novu, treću uzstopnu sezonu kao se uspešno takmiče u Srpskoj ligi grupa Vojvodina.

Crveno-beli iz Hesne postigli su u dve sezone u Srpskoj ligi odlične rezultate. Prošle godine osvojili su treće, a ovu sezonu završili u na odličnom četvrtom mestu.

Hesna je u protekle dve godine bila neosvojiva fudbalska tvrđava, a Radnički je postizao uspehe u Kup takmičenju, pa je tako posle 44 godine Radnički osvojio prvo Kup Srema, a zatim i Kup Vojvodine i plasirao se u 16-finale Kupa Srbije.

Najbolji strelci Radničkog u prvenstvu su: Toma Trebovac, Nebojša Simikić i Dušan Sovilj. Svaki je postigao po sedam golova. Njaviše prvenstvenih utakmica, 29 odigrao je Nikola Pršić, a po 28 utakmica su odigrali: kapiten Dragan Ninković, Nikola Ristić i golman Nenad Relić. Ukupno je 23 igrača nastupilo za prvi tim u sezoni 2013/14.

Pioniri i kadeti su među najboljima u Sremu. Omladinci Radničkog se takmiče u Kvalitenoj ligi Vojvodine sa najboljim klubovma u pokrajini, a sve su to veliki uspesi, po rečima direktora Saše Stojkovića, koji već 6 godina uspešno obavlja odgovornu funkciju direktora kluba.

Radnički je trenutno sa Donjim Sremom i Inđijom vodeći trio sremskog fudbala i klub koji organizaciono i sportskiki napreduju u svakom pogledu. Nedavno je u Kući fudbala u Staroj Pazovi i predsednik fudbalskog saveza Srbije gospodin Tomislav Karađžić pohvalio FK Radnički kao jedan od regionalnih centara sa pravilnom klupskom politikom i strategijom razvoja.

Veliki doprinos u svim uspesima Radničkog pripadaju i sportskom direktoru Saši Stojkoviću, neumornom fudbalskom radniku.

U taboru mitrovačkog Radničkog je živo i mobilno, radi se po čitav dan, sve u cilju da ekipa i čitav klub što spremnije dočekaju predstojeće prvenstvo. Agilna uprava mitrovačkog Radničkog na čelu sa predsednikom kluba Gorenom Matićem, nastavila je sa kapitalnim projektima uređenja stadiona u Hesni i infrastrukture. Potpuno je rekonstruisan i proširen pomoćni teren, koji sada ima dimenzije 100m * 70m koji će zadovoljavati uslove takmičenja i rad svih selekcija u klubu. Trenutno se postavlja zaštitna ograda iza oba gola i u planu je na pomoćnom terenu izgradnja klupa za rezerne igrače i pokrivenih tribina za 200 gledalaca. Renovira se sistem za zalivanje, kreče se i farbaju prostrorije i uređuju tribine.

Do početka priprema nema puno vremena tako da u Hesni nema odmora. Završeni su razgovori sa svim prvotimcima. Klub niko nije napustio. Nekoliko najboljih prvotimaca uz dozvolu kluba odlaze na probu, u nekoliko klubova Super lige, gde će pokušati da nađu povoljan angažman.

U klub se posle šestomesečnog igranja u Marchtrenku u Gornjoj Austriji, vratio kapiten Damir Skorupan, koji se dogovoio da odigra još jednu sezonu u klubu i nakon toga završi uspešnu karijeru i posveti se trenerskom poslu.

Šef stručnog šatba je Svetislav Petković, pomoćnik mu je Draško Sladojevića a Miroslav Čavka je trener golmana.

U ovoj sezoni Radnički će se osloniti na sopstevni igrački pogon i iskljućivo fudbalere sa teritorije mitrovačke opštine. Nekoliko talentovanih omladinaca biće priključeno prvom timu.

Ugovorene su sve prijateljske utakmice.

Subota 19. jul u 17:00 časova: Salaš Noćajski: FK Budućnost – FK Radnički
Sreda 23. jul u 17:časova: Laćarak: FK LSK – FK Radnički
Subota 26. jul u 17:časova: Hesna: FK Radnički – FK Petrovaradin(Novi Sad)
Sreda 30. jul u 17:00 časova: Hesna: FK Radnički – FK Omladinac(Novi Banovci)
Sreda 6. avgust u 17:00 časova: Hesna: FK Radnički – FK Inđija
Subota 9. avgust u 17:00 časova ha: Hesna: FK Radnički – FK Loznica

U subotu 17. avgusta počinje prvenstvo Srpske lige grupa Vojvodina. Radnički kao domaćin igraće svoje utakmice subotom. Fudbalski klub Radnički i svi u klubu su spremni i orni za nove izazove i iskušenja koje očekuju Hesnerce u Srpskoj ligi grupa Vojvodina u sezoni 2014/15.

Možda Vam se svidi i