Sremska Mitrovica – U četvrtak 10. jula u 18:00 časova Hesnerci počinju pripreme za novu, treću uzstopnu sezonu kao se uspešno takmiče u Srpskoj ligi grupa Vojvodina.

Crveno-beli iz Hesne postigli su u dve sezone u Srpskoj ligi odlične rezultate. Prošle godine osvojili su treće, a ovu sezonu završili u na odličnom četvrtom mestu.

Hesna je u protekle dve godine bila neosvojiva fudbalska tvrđava, a Radnički je postizao uspehe u Kup takmičenju, pa je tako posle 44 godine Radnički osvojio prvo Kup Srema, a zatim i Kup Vojvodine i plasirao se u 16-finale Kupa Srbije.

Najbolji strelci Radničkog u prvenstvu su: Toma Trebovac, Nebojša Simikić i Dušan Sovilj. Svaki je postigao po sedam golova. Njaviše prvenstvenih utakmica, 29 odigrao je Nikola Pršić, a po 28 utakmica su odigrali: kapiten Dragan Ninković, Nikola Ristić i golman Nenad Relić. Ukupno je 23 igrača nastupilo za prvi tim u sezoni 2013/14.

Pioniri i kadeti su među najboljima u Sremu. Omladinci Radničkog se takmiče u Kvalitenoj ligi Vojvodine sa najboljim klubovma u pokrajini, a sve su to veliki uspesi, po rečima direktora Saše Stojkovića, koji već 6 godina uspešno obavlja odgovornu funkciju direktora kluba.

Radnički je trenutno sa Donjim Sremom i Inđijom vodeći trio sremskog fudbala i klub koji organizaciono i sportskiki napreduju u svakom pogledu. Nedavno je u Kući fudbala u Staroj Pazovi i predsednik fudbalskog saveza Srbije gospodin Tomislav Karađžić pohvalio FK Radnički kao jedan od regionalnih centara sa pravilnom klupskom politikom i strategijom razvoja.

Veliki doprinos u svim uspesima Radničkog pripadaju i sportskom direktoru Saši Stojkoviću, neumornom fudbalskom radniku.

U taboru mitrovačkog Radničkog je živo i mobilno, radi se po čitav dan, sve u cilju da ekipa i čitav klub što spremnije dočekaju predstojeće prvenstvo. Agilna uprava mitrovačkog Radničkog na čelu sa predsednikom kluba Gorenom Matićem, nastavila je sa kapitalnim projektima uređenja stadiona u Hesni i infrastrukture. Potpuno je rekonstruisan i proširen pomoćni teren, koji sada ima dimenzije 100m * 70m koji će zadovoljavati uslove takmičenja i rad svih selekcija u klubu. Trenutno se postavlja zaštitna ograda iza oba gola i u planu je na pomoćnom terenu izgradnja klupa za rezerne igrače i pokrivenih tribina za 200 gledalaca. Renovira se sistem za zalivanje, kreče se i farbaju prostrorije i uređuju tribine.

Do početka priprema nema puno vremena tako da u Hesni nema odmora. Završeni su razgovori sa svim prvotimcima. Klub niko nije napustio. Nekoliko najboljih prvotimaca uz dozvolu kluba odlaze na probu, u nekoliko klubova Super lige, gde će pokušati da nađu povoljan angažman.

U klub se posle šestomesečnog igranja u Marchtrenku u Gornjoj Austriji, vratio kapiten Damir Skorupan, koji se dogovoio da odigra još jednu sezonu u klubu i nakon toga završi uspešnu karijeru i posveti se trenerskom poslu.

Šef stručnog šatba je Svetislav Petković, pomoćnik mu je Draško Sladojevića a Miroslav Čavka je trener golmana.

U ovoj sezoni Radnički će se osloniti na sopstevni igrački pogon i iskljućivo fudbalere sa teritorije mitrovačke opštine. Nekoliko talentovanih omladinaca biće priključeno prvom timu.

Ugovorene su sve prijateljske utakmice.

Subota 19. jul u 17:00 časova: Salaš Noćajski: FK Budućnost – FK Radnički
Sreda 23. jul u 17:časova: Laćarak: FK LSK – FK Radnički
Subota 26. jul u 17:časova: Hesna: FK Radnički – FK Petrovaradin(Novi Sad)
Sreda 30. jul u 17:00 časova: Hesna: FK Radnički – FK Omladinac(Novi Banovci)
Sreda 6. avgust u 17:00 časova: Hesna: FK Radnički – FK Inđija
Subota 9. avgust u 17:00 časova ha: Hesna: FK Radnički – FK Loznica

U subotu 17. avgusta počinje prvenstvo Srpske lige grupa Vojvodina. Radnički kao domaćin igraće svoje utakmice subotom. Fudbalski klub Radnički i svi u klubu su spremni i orni za nove izazove i iskušenja koje očekuju Hesnerce u Srpskoj ligi grupa Vojvodina u sezoni 2014/15.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik