Sremska Mitrovica – Na prvenstvu Srbije za mlađe seniore održanom na stadionu Vojne akademije u Beogradu, atletičari AK „Sirmijuma“ su osvojili tri medalje. Ilija Kovačević je osvojio srebrnu medalju u disciplini bacanje kugle hicem od 13,11m, dok je Sofija Babić u svojoj prvoj godini seniorskog staža osvojila srebro u disciplini 100m prepone ličnim rekordom 15,28s i bronzanu medalju u disciplini skok u dalj rezultatom 5,21m.

Ovaj nastup Sirmijuma je odlična uvertira za seniorsko prvenstvo Srbije narednog vikenda u Novom Sadu koje je ujedno i izborno takmičenje za nastup na seniorskom prvenstvu Balkana, odnosno prilika za ostvarenja normi za učešće na seniorskom prvenstvu Evrope u Cirihu ove godine.

Aduti Sirmijuma za šampione Srbije su Dragana Tomašević, srpska rekorderka u bacanju diska i Vedran Samac seniorski rekorder Vojvodine u bacanju koplja koji će u Novom Sadu potražiti vizu za Cirih.

Branko Pauković, prvak u bacanju koplja na zimskom prvenstvu Srbije 2013. je poslednjim treninzima iskazao visoku formu koja najavljuje lični rekord i sjajnu medalju u Novom Sadu. Sirmiumov kandidat za seniorsku medalju na prvenstvu Srbije je svakako i Miloš Krsmanović, takođe bacač koplja treći na finalu seniorskog kupa Srbije i treći na zimskom prvensvu Srbije u bacanjima ove godine. Plasman u finale seniorskog kupa Srbije se očekuje i od Babić Sofije na 100m prepone, Ilije Kovačevića u bacanju kugle, Uroša Vukovića u skoku u dalj te Nemanje Koviljca u troskoku.

Sjajna vest za mitrovačke ljubitelje sporta, atletike prvenstveno je održavanje tradicionalnog internacionalnog atletskog mitinga „ SIRMIUM PILUM“ 16.jula na Atletskom centru Sirmium – pod reflektorima, od 18:00 do 21:00 čas. Organizator mitinga je AK „Sirmijum“ uz pokroviteljstvo Grada Sremska Mitrovica, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a očekuje se učešće pedesetak kvalitetnih seniora iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rumunije, Švajcarske itd. U uvodnom programu nastupaju najbolji domaći pioniri, a najavljeni su već i dečaci i devojčice iz Bugarske i Bosne i Hercegovine.
Slobodan Macanović

Možda Vam se svidi i