Sremska Mitrovica – Zimski atletski miting Atletskog kluba Sirmijum.
U nedelju je na Atletskom Centru Sirmijum u konkurenciji 7 klubova i četrfesetak takmičara održano prvo ovogodišnje atletsko takmičenje na stadionu u Srbiji. Na programu su bile sve četiri discipline atletskog bacanja u kategorijama od mlađih pionira do seniora. Izuzetan rezultat je ostvario VEDRAN SAMAC atletičar AK Sirmijuma bocivši koplje do 78,20m šime je postavio svoj najbolji rezultat u karijeri, i popravio seniorski rekord vojvodine koji je i do sada bio u njegovom vlasništvu . Ovogodišnja atletska sezona na otvorenom u bacačkim discipilinama se već zahuktala, kako na severnoj tim pre i na južnoj hemisferi a Vedranov rezultat je u ovom momentu na 11 mestu u svetu i na 7 mestu u Evropi, a Dimitrije Tarabin iz Rusije sa 80.77 vodi na obe liste. Verujemo da će Samac ne Zimskom kupu Evrope u atletskim bacanjima koji se ove godine održava u Španiji ostvariti zapažen rezultat u finalu.
Kvalitene rezultate na mitingu je osrvario Miloš Marković AK Ruma pobedama u seniorskoj konkurenciji u disku 53,23m, i kugli 16,42m, potom Uroš Petrić AK Sirmium pobedom u kugli za pionire 15,12m, Stevan Veselinović Mladost zemun pobedom u kladivu kod juniora 60,87m te Amela Feković AK Sirmium pobedom kod seniorki u bacanju koplja sa 45,2mm .
Sledeće nedelje je na programu Zimski kup Evrope u atletskim bacanjima na kom očekujemo uspešan nastup dvojca Sirmijuma Dragane Tomašević u bacanju diska i Vedrana Samca , a 23. marta zimsko prvenstvo srbije u atletskim bacanjima koje će se održati u Sremskoj mitrovici.

Aleksandar Spajić

You may also like