U susret derbiju prvenstva

Sremska Mitrovica – Nedelja 31. mart 2013. godine – Padina: FK Dolina – FK Radnički(SM)

Igrači FK Radnički iz Sremske Mitrovice, sa optimizmom putuju  u Padinu. Dobre igre na startu prvenstva, uigran tim i dosta mladih igrača željnih dokazivanja i izazova su šansa ove generacije Hesneraca.  Pobednik u ovom susretu je najverovatnije je i šampion Srpske lige-grupa Vojvodina i novi član Prve lige Srbije.

Iako oslabljeni bez trojice najboljih fudbalera(Skoprupan, Sovilj i Trebovac) koji nemaju pravo nastupa zbog parnih žutih kartona, Hesnerci će igrati napadački i  na pobedu. Igrači Radničkog nemaju šta da izgube.

U timu Mitrovčana na derbiju u Padini debitovaće i najveće pojačanje Radničkog ovog proleća, Nikola Pršić nekadašnji igrač Spartaka i Palića iz Subotice.

Jesenas ekipa Doline je jedina uspela da odnese bod iz Hesne, u zanimljivoj i borbenoj utakmici, gde su fudbaleri Radničkog propustili nekoliko stopostotnih šansi za gol.

U taboru crveno-belih iz Hesne vada pobedničak atmosfera. Od fudbalera, stručnog štaba, uprave  i navijača kluba,  svi su samouvereni i ubeđeni da je ovo istorijska šansa, da se klub sa periferije grada plasira u Prvu ligu Srbije. Na gostovanju u Padini fudbalere Radničkog bodriće i veliki broj navijača iz Hesne, koji će organizovano doputovati na ovu važnu i možda istorijsku utakmicu za Radnički.

Prvi tim FK Radnički, najprijatnije iznenađenje Srpske lige-Vojvodina

Detalji sa utakmice FK Radnički – Cement(Beočin) 5:1

Detalji sa utakmice FK Radnički-Dolina(Padina) 0:0 , drugo kolo jeseni

RADNIČKI – CEMENT 5:1 (3:0)

Izvanredna igra fudbalera Radničkog

FK Radnički – FK Cement /Beočin/ 5:1 /3:0/, stadion Radničkog, u Hesni, gledalaca 200, sudija: Blažon /Ruma/ strelci: Vučković 7, Lacković 9, Sovilj 60 i 85 i Skorupan 35min./11m./ za Radnički. a Lukaja 81min. za Cement.

 

Odavno fudbaleri Radničkog nisu pružili ovako atraktivnu i efikasnu igru kao u nedelju u susretu protiv ekipe Cementa u kojoj je uživalo preko 200 navijača Radničkog i ljubitelja fudbala iz Sremske Mitrovice i okolnih mesta.

Da se Cementu ne piše dobro nagoveastio je mladi Vučković efektnim pogotkom već u 7min. U 9min. već je 2:0 za Radnički, sa 16m. izvanrednim udarcem gol je postigao drugi junior Lacković.

Agresivna igra naterala je odbrambene igrače Cementa da u 35mni. na ne dozvoljen način zaustave Trebovca u kaznenom prostoru, pa je sudija Blažon pokazao na belu tačku. Skorupan je bio neumoljiv sa 11m. za 3:0.

 

I u drugom poluvremenu Radnički nastavlja sa napadima u 60min. Sovilj postiže svoj prvi gol za 4:0, a u 85min. postiže svoj drugi pogodak za konačnih 5:1. Odlična igra cele ekipe Radničkog koja može samo da obraduje za nastavak prvenstva.

Radnički:Relić, Mijić, Radovanović, Ninković, Ristić, Vučković, Skorupan, Lacković, Sovilj, Stević,/Đurđević, Ivić, Naglić/

Trener Dragan Mojić.

PIŠE STEVIĆ JOVICA

You May Also Like