Sremska Mitrovica (Video) – Ubedljiva pobeda RK Srem Sremska Mitrovica. Savladan je glavni konkurent za prvo mesto ORK Partizan Budisava rezultatom 29:21 (15:11). Izvanredna igra naših momaka je došla do izražaja u samom finišu utakmice gde je napravljena serija od 6:2 i time osigurano 1 mesto u ligi.

Ivan Filipović se ispred kluba  RK Srem zahvalio  svim humanim ljudima koji su došli da prate utakmicu i pomogli u prikupljanju pomoći za Ljubicu Adamić. Takođe bih se zahvalio gostujućoj ekipi koja je učestvovala i pružila pomoć porodici Adamić.

„Utakmica je osim što je odlučivala o tome ko će osigurati prvo mesto na tabeli bila i humanitarnog karaktera i ispunila je očekivanja.Pred oko 1000 prijatelja rukometa i ljudi dobrog srca odigran je pravi rukometni derbi pun dobrih golova, dobrih akcija i pun tenzije do pred kraj.
Sam početak je prošao u odmeravanju snaga protivnika u čemu je gostujuća ekipa ORK Partziana bila malo bolja i došla u vodstvo, ali iskustvo ekipe RK Srem SM je ubrzo došlo na videlo i rezultat je brzo okrenut u korist domaćina goloviima kapitena Marijanova. Usledila je mala golijada mladog Stefana Maričića i ekipa RK Srem SM je otišla na odmor za zasluženih 14:11.
Drugo poluvreme je bilo neizvesno jer se gostujuća ekipa približila i posle i povela rezulatatom 19:18. Posle time out-a i promašaja sedmerca od strane gostujuće ekipe, domaćin daje gas i brzim napadima kao i odličnim odbranama golmana Stanka Petrović okreće situaciju u svoju korist. U finišu utakmice tačnu na i je postavio mladi Milan Krstić sa svojia 4 brza gola i tako dotukao gostujuću ekipu. Ovom utakmicom je RK Srem SM zadržao prvu poziciju i napravio razliku od 5 bodova u odnosu na drugoplasiranu ekipu ORK Partizana koja ima utakmicu manje“ preneo je tok utakmice Filipović.

Ekipa RK Srem SM nastupila je u sledećem sastavu: 1. Rađenović, 2. Kozeljac, 3. Varmeđa, 4. Nikola Maričić, 5. Stefan Maričić, 6. Marijanov, 7. Milovanović, 8. Erić, 9. Vukelić, 10. Ranković, 11. Krstić, 12. Petrović, 13. Marijanović, 14.Karan i 15. Dobričić a strelci su bili Maričić Stefan sa postignutih 7 golova, prati ga Krstić Milan sa 6 golova, po 4 gola su dali kapiten Marijanov i Karan, 3 gola Marijavnović i po 1 gol su dali Ranković, Kozeljac, Dobričić, Vukelić.

U samoj akciji prikupljanja sredstava za Ljubicu Adamić učestvovali su svi igrači i domaće i gostujuće ekipe, kao i svi ljubitelji rukometa u gradu a podršku je pružilo i pedesetak navijača gostujuće ekipe koji su došli u Sremsku Mitrovicu kako bi ispratili svoju ekipu.
Prikupljena sredstava su danas uplaćena na račun Ljubice Adamić.

Ovo nije kraj humanitarnim akcijama koje će praviti RK Srem SM, u planu su još neke od akcija za pomaganje onima kojima je pomoć najbitnija.

You may also like