Sremska Mitrovica – Miloš Starčević član Plivačkog kluba ,,OAZA,, ostvario je istorijski uspeh za mitrovačko plivanje osvajanjem prve titule ,,Prvaka Vojvodine,, na Prvenstvu Vojvodine gde je plivalo 372 takmičara iz 21 kluba u disciplini 50 metara delfin sa vremenom 27:72, što je ujedno i njegov lični rekord.

Disciplina 50 metra delfin stil je jedna od najatraktivnijih i najprestižnijih plivačkih disciplina, a poseban značaj tome daje i činjenica da su srpski plivači Milorad Čavić i Ivan Lenđer upravo u ovoj disciplini među najboljima na svetu. U konkurenciji gde su plivali najbolji vojvođanski plivači Miloš je osvojio drugo mesto i na 100 m delfin sa vremenom 1.05.10.

Veliki uspeh upotpunila je najbolja mitrovačka plivačica Ana Plavšić koja je u disciplini 50 m prsno zauzela treće mesto u kategoriji starijih pionirki.

Pored njih na ovom takmičenju za Plivački klub ,,OAZA,, nastupili su još Stevan Sapun, Stefan Galić, Kosta Popov, Iva Bogdanović i Ivan Jovanović.

Vrednost ovih rezultata je još veća kada se uzmu u obzir uslovi u kojim rade plivači Oaze. Podsećanja radi bazen u Sportskom centru ,,OAZA,, ne radi tokom svake zime i mitrovački plivači nekoliko puta nedeljno putuju u Vrdnik na treninge.

Možda Vam se svidi i