Uspeh mitrovačkih kajakaša

Sremska Mitrovica – U subotu, 25. avgusta, u Apatinu je održano Prvenstvo Srbije u mini kajaku za dečake i devojčice (od 1999. do 2002. godišta) u organizaciji KK Panonija i pokrajinskog i republičkog saveza.

Održano je 16 trka na 500 i hiljadu metara. U najmlađoj kategoriji dečaka  na hiljadu metara, od 47 učesnika, prvi je bio Rastko Petković iz Sintelona.U kajaku dvosedu na 500 metara za devojčice pobedio je par Mihajlović-Bajuk iz Vala iz Sremske Mutrovice.

U trci kajaka dvodesda od 30 posada pobedio je par Vaselek-Suvić takođe iz Sremske Mitrovice.Takmičarke Mihajlović-Bajuk iz Sremske Mitrovice pobedile su u kategoriji dvoseda  za devojčice rođene 2002. godine na 500 metara.U kategoriji dečaka rođenih 2001. godine na hiljadu metara među 38 takmičara pobedio je Ognjen Miković iz Sremske Mitrovice. Među dečacima 2000. godište na hiljadu metara pobedio je Stefan Vrdoljak iz Sremske Mitrovice, dok je u kategoriji devojčica u minikajaku dvosedu pobedio par Janić-Janić iz Sitelona.U kategoriji dečaka rođenih 1999. godine među 43 takmičara pobedio je Saša Rodić iz Bačke Palanke.

U trci na hiljadu metara kod devojčica 2002. godište  pobedila je Olivera Mahajlović iz Sremske Mitrovice.Dečaci istog godišta u trci minikajaka dvoseda na 500 metara pobedila je posada Peković-Janić iz Bačke Palanke.U trci na hiljadu metara među devojčicama rođenih 2001. godine pobedu je odnela Nina Suvić iz Sremske Mitrovice.Par Saurek-Perak iz Bačke Palanke pobedio je u trci na 500 metara u kategoriji  rođenih 2001. godine.U trci na hiljadu metara devojčica rođenih 2000. godine najbolja je bila Tijana Janić iz Bačke Palanke, a par Milaković- Živanović iz Sremske Mitrovice pobedio je u trci dvoseda na 500m u kategiriji dečaka rođenih 2000.Marija Dostanić iz Sremske Mitrovice pobednik je trke na hiljadu metara u kategoriji devojčica rođenih 1999. godine u kojoj se takmičilo 28 takmičatra.U istoj starosnoj kategoriji u trci na 500 m u minikajaku dvosedu pobedio je par Živković-Todorović iz Zabrežja.

U ekipnom plasmanu najbolja je bila  ekipa Sintelona iz Bačke Palanke, drugi je bio Val iz Sremske Mitrovice, atreći Bečej.

„Učestvovalo je 18 ekipa sa 270 takmičara iz Bačke Palanke, Sremske Mitrovice, Bečeja, Progara, Zabrežja, Pančeva, Kanjiže, Sente, Šapca, Bezdana, Zrenjanina, Novog Sada, Zemuna, Novog Knježevca ,Sremskih Banovaca i Apatina. Ekipa Segedina je učestvovala van konkurencije.Sudeći po broju učesnika i rezulatatima mislim da ne moramo da brinemo za budućnost ovog sporta.Mladi su zainteresovani za kajak, međutim, treba im pomoći da stignu i do vrhunskih rezultata”, rekao je Dragan Senjak, predsednik Pokrajinskog kajakaškog saveza.

 

You May Also Like