Sirmium Legionari nižu pobede

Sremska Mitrovica – Klub američkog fudbala Sirmijum Legionaries osnovan je 2002. godine i prvi je klub američkog fudbala u Srbiji.

Prvu utakmicu Legionari su odigrali bez zaštitne opreme u Beogradu, na Adi Ciganliji meseca maja 2003. godine, a već 2006. godine priključuje se međunarodnoj ligi SELAF, kada im stiže i adekvatna zaštitna oprema iz SAD-a.

Krajem 2006. godine Legionari dominantnom igrom osvajaju međunarodni turnir u Zagrebu. Legionari će ostati i upamćeni kao prvi osvajači CROBOWL-a, a pehar turnira je zasluženo pripao Mitrovčanima.

Nove sezone donele su i smenu generacija u timu Legionara, nove nade, ali i nova iskušenja. Klub su napustili mnogi stariji igrači, koji su bili okosnica tima kada je on osnovan, ali su njih zamenili perspektivni igrači iz nekadašnjeg omladinskog pogona, koji polako postaju novi nosioci igre Sirmiuma.

Tokom 2009, 2010 i 2011. godine osvajaju prvo mesto flag turnir „Trofej Beograda“, turnira koji postoji tri godine i sva tri puta su ga osvajali Legionari.

Pored osvajanja flag turnira “Trofej Beograda”, Legionari 2010. godine osvajaju i drugo mesto Flag lige Srbije, beskontaktne verzije američkog fudbala za dečake do 16 godina.

Sirmium Legionari 2011. godine osvajaju prvo mesto Flag lige Srbije i prvo mesto Arena lige Srbije, seniorska selekcija.

Iz redova Legionara ima 4 reprezentativca Srbije u seniorskoj selekciji i 6 igrača u juniorskoj selekciji reprezentacije Srbije.

Ono što sada odlikuje Legionare je mladost, na svim pozicijama u timu, ali i iskustvo dugogodišnjeg igranja američkog fudbala. Ambicije kluba su jasne, u svaki meč se ulazi maksimalno motivisano, sa velikom željom za novom pobedom uz obavezno „ostavljanje srca na terenu“.

Legionari se trenutno takmiče u Prvoj ligi Srbije divizije sever, i posle odigranih četiri kola, zauzimaju prvo mesto na tabeli.

 

You May Also Like