Sremska Mitrovica – Posle duge zimske pauze u nedelju 22. januara, mitrovački Radnički kreće sa pripremama za novu sezonu. Prozivka je zakazana u 11 časova na Stadionu u Hesni. Igrači, stručni štab, uprava i navijači kluba su spremni i orni za početak priprema. Svi u klubu sa ne strpljenjem očekuju start i početak izuzetno značajnih priprema, koje su ove godine u FK Radnički od istorijskog značaja. Klub ove godine slavi vredan jubilej, 90 godina neprekidnog i uspešnog rada. Iz tog razloga jesenja titula šampiona Vojvođanske lige-Zapad, planirana je da ostane u Hesni i na kraju prolećnog dela prvenstva.

U klub je pristiglo i prvo veliko pojačanje iz inostranstva. Iz Hrvatske iz vukovrske Sloge, redove Radničkog pojačao je Srđan Gažić, ofanzivni vezni igrač. Klub niko nije napustio, a očekuje se dolazak još nekoliko kvalitetnih pojačanja.
U toku zimske pauze uprava kluba je, vredno radila. U Radničkom sve je spremno za početak priprema. U godine jubileja, ugovorena je utakmica sa Vojvodinom iz Novog Sada. Član uprave Jovica Stević je završio pisanje velike knjige, enciklopedije na 2060 strana sa 2657 fotografija o FK Radnički. U knjizi je obrađen kompletan istorijat kluba od osnivanja kluba od 15. aprila 1922.godine, ilustrovan, fotografijama, dokumentima, tabelama, rezultatima i izveštajima iz bogate i slavne prošlosti radničkog kluba.

Promocija knjige zakazana je za 7. april u Pozorištu u Mitrovici, sa početkom u 18 časova. To je početak obeležavnja i proslave velikog jubileja, ovog uzornog sportskog kolektiva sa periferije Mitrovice. Nakon toga promocija knjige održaće se u Beču, Salzburgu, Minhenu i Štutgartu, mestima gde žive članovi i potomci osnivača Radničkog.

You may also like